Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Εγκληματική και επικίνδυνη» η κατάσταση σε Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας


Για απαράδεκτες και επικίνδυνες καταστάσεις στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, λόγω σημαντικών ελλείψεων, κάνει λόγο σε…
ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Έδεσσας είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Το νοσοκομείο μας λειτουργεί κάτω από τα όρια της ασφάλειας, λόγω ελλείψεων σε ιατρικό , νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, όπως επίσης και σε απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο αυξάνεται ο όγκος δουλειάς και η εντατικοποίηση, με αποτέλεσμα να χάνονται εργατικά δικαιώματα και δεδουλευμένα. Πολλές κλινικές λειτουργούν υποστελεχωμένες, και υπάρχει ορατός κίνδυνος να κλείσει η παθολογική κλινική η οποία σχεδόν από την αρχή του έτους δεν δέχεται προγραμματισμένα ραντεβού για εξωτερικούς ασθενείς.

Ο σύλλογος εργαζομένων δεν πρόκειται να δεχτεί να βάλει την πλάτη του, προκειμένου να μπουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν σκοπεύει να δεχτεί επιπλέον παζάρια και εκφοβισμούς σε συναδέλφους, με απώτερο σκοπό να γίνουν και άλλα μπαλώματα στην λειτουργία του νοσοκομείου. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας καταστήσουν συνένοχους στις πρακτικές τους. Τα συσσωρευμένα αυτά προβλήματα έρχονται να επιβαρύνουν και οι παρεμβάσεις των βουλευτών του νομού, που υποκινούμενοι από τα πολιτικά τους συμφέροντα – στο πλαίσιο των λεγόμενων ρουσφετιών – πιέζουν σε καθημερινή βάση την διοίκηση του νοσοκομείου, για να λειτουργήσει υπέρ των ψηφοφόρων τους, πολλοί εκ των οποίων συγκαταλέγονται ανάμεσα στο προσωπικό του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με βουλευτή του νομού μας, όπου σε πρόσφατη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, παρουσία πολλών ατόμων, άσκησε πιέσεις προκειμένου να μετακινηθεί ψηφοφόρος- νοσηλεύτρια σε άλλη θέση από εκείνη που κατείχε.

Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση οδηγήσει στην αποδυνάμωση του νοσοκομείου. Τέλος, θεωρούμε ότι η αδιαφορία των αρχών ως προς τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων, είναι άκρως εγκληματική.»

Πηγή