Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Μπλόκο απο την Ασφάλεια Θήβας στην μεταφορά ηρωίνης από Αθήνα στο Βόλο


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν (216) γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία οι συλληφθέντες μετέφεραν επιμελώς κρυμμένα στον χώρο των αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου
Συνελήφθησαν, χθες (30-05-2015) το βράδυ επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας (ευρύτερη περιοχή Σχηματαρίου, ρεύμα προς Λαμία), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 36 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με προμήθεια από τους δράστες ποσοτήτων ηρωίνης από περιοχή της Αθήνας, με σκοπό την μεταφορά και περεταίρω διακίνησή τους στην περιοχή του Βόλου Μαγνησίας, εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες, στο χώρο των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ηρωίνη σε μορφή σκόνης, συνολικού μεικτού βάρους (216) γραμμαρίων.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

• (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, ως μέσα διευκόλυνσης της μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών, καθώς και
• το προαναφερόμενο όχημα, ιδιοκτησίας του 37χρονου, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Υπενθυμίζεται ότι:

• Την 04-04-2015, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι μετέφεραν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματός τους, πάνω από (3,5) κιλά ηρωίνης (σχετικό το από 05-04-2015 Δελτίο Τύπου μας).
• Την 27-05-2015, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, με την συνδρομή αστυνομικών του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, οι οποίοι κατελήφθησαν να μεταφέρουν, επιμελώς κρυμμένα στην καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πάνω από (3) κιλά κάνναβης (σχετικό το από 28-05-2015 Δελτίο Τύπου μας).
• Την 28-04-2015, συνελήφθη ημεδαπός, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό του οχήματός του, ένα (1) περίπου κιλό ακατέργαστης κάνναβης (σχετικό το από 29-04-2015 Δελτίο Τύπου μας).

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για τη καταπολέμηση της οργανωμένης μεταφοράς - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.