Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Έγκλημα στο Δαφνί: Ασθενής σκότωσε άλλον νοσηλευόμενο..


Το τραγικό περιστατικό συνέβη  Κυριακή 17 Μαΐου, όταν άνδρας 42 ετών που νοσηλευόταν δεμένος, κατάφερε να λυθεί, επετέθη σε 64χρονο, ο οποίος ήταν επίσης τρόφιμος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και τον σκότωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, o 42χρονος σκότωσε τον άλλο ασθενή με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι.
Το θύμα νοσηλευόταν στο ίδιο τμήμα οξέων περιστατικών με το δράστη.
Ήδη διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το πόρισμα της οποίας αναμένεται αύριο (Δευτέρα 18 Μαΐου) το μεσημέρι).
Ταυτόχρονα, σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.
Σχολιάζοντας το περιστατικό που συνέβη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννακός, επισημαίνει ότι τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
Όπως σημείωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «το προσωπικό έχει αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ανεξέλεγκτη».
Ανέφερε δε ότι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία «εισάγονται πολύ σοβαρά περιστατικά με εισαγγελική εντολή», που μάλιστα «τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί» και δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να τα περιθάλψει και να εγγυηθεί την ασφαλή νοσηλεία τους.
Μάλιστα, αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στο Δρομοκαΐτειο λέγοντας ότι περίπου πριν από 15 μέρες ένας ασθενής είχε επιτεθεί σε νοσηλευτή, τον οποίο τραυμάτισε σε τέτοιο βαθμό που ο εργαζόμενος χρειάσθηκε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να αναρρώσει

Πηγή ➤