Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Σκιάθος: Ο εμίρης που... αισθάνθηκε κακομοίρης - Ο τρόμος στον αέρα και η εντολή να φύγουν από το νησί όσο το δυνατόν γρηγορότερα!


Το ταξίδι στην Ελλάδα θα μείνει αξέχαστο στον εμίρη των Αραβικών Εμιράτων - Έμεινε άφωνος όταν προσγειώθηκε το τζετ που τον μετέφερε στο νησί...

Κοψοχόλιασαν στον αέρα αλλά... τα είδαν όλα μόλις προσγειώθηκαν στη Σκιάθο. Ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε εμίρης από τα Αραβικά Εμιράτα μαζί με άλλα έξι άτομα, έχοντας υποστεί μηχανική βλάβη και ενώ άτομο από τους επιβάτες, αισθάνθηκε αδιαθεσία, ζήτησε να προσγειωθεί στον αερολιμένα.

Αυτό ήταν το μόνο εύκολο τελικά... αφού μόλις το πλήρωμα συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχουν σε ετοιμότητα υποδομές όπως ασθενοφόρο -ελλείψει οδηγού- αποφάσισε να αναχωρήσει αναζητώντας βοήθεια, στον αερολιμένα του «Ελ. Βενιζέλος».

Το περιστατικό είναι αληθινό και συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα, όταν στον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Σκιάθου, έφτανε το σήμα Emergency. Στο μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος επέβαινε, όπως έγινε γνωστό, ένας εμίρης και άλλα έξι άτομα.

Το αεροσκάφος αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη και κρίθηκε απαραίτητη η προσγείωση στο κοντινότερο αεροδρόμιο και έτσι επιλέχτηκε η Σκιάθος. Οπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ζητήθηκε να υπάρχει στον αεροδιάδρομο ασθενοφόρο, ενώ επίσης ενημερώθηκαν και όλες οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Σκιάθου, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε αμέσως ότι ασθενοφόρο δεν μπορεί να κινηθεί ελλείψει οδηγού και ότι στο ιατρείο βρίσκονταν ο ίδιος και μία νοσηλεύτρια για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους εάν χρειαστεί. Η οδηγία όμως ήταν σαφής και έτσι ο διευθυντής μετέβη στον αερολιμένα ασθμαίνοντας με το ποδήλατό του, διανύοντας μία απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων.

Το αεροσκάφος μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, τελικά προσγειώθηκε, όμως μόνο για λίγα λεπτά, καθώς μόλις έγινε αντιληπτό ότι υπήρχε μόνο γιατρός και ότι εάν χρειάζονταν κάποιος να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, απογειώθηκε άρον - άρον.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, έρχεται να ενισχύσει τον προβληματισμό και την αγωνία που εκφράζουν κάτοικοι και φορείς του νησιού της Σκιάθου, για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας και ειδικότερα στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οδηγούς για το ασθενοφόρο.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, είναι χαρακτηριστικό, ότι στις 7 Μαΐου απέστειλε επείγον έγγραφο στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας σχετικά με την πλήρωση κενών θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων τονίζοντας ότι «είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων Δ.Ε. Πληρωμάτων ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας».

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος