Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ιερά πανήγυρις Πανενοριακής συνάξεως Βοιωτών Αγίων


Με ιερή κατάνυξη το απόγευμα 22 Μαΐου 2015 ημέρα Παρασκευή τελέστηκε πανενοριακή σύναξη των Βοιωτών Αγίων στον φερώνυμο Ιερό Ναό στον Ελαιώνα Θηβών. Η εορτή αυτή καθιερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο να εορτάζεται το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου, η μετακίνηση όμως αυτή καθίσταται αναγκαία λόγω του Σαββάτου προ της Πεντηκοστής (Ψυχοσάββατο).

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τον δε θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Νικόδημος Κάστιζας, εφημέριος του Ιερού Αγίου Γεωργίου Θηβών. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αποστολικότητα της τοπικής Εκκλησίας και στους πνευματικούς αγώνες των αγίων μας.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πανοσιοπογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ.Νικόδημο Κάστιζα για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και ευχήθηκε στους πιστούς να μιμούμεθα τους αγίους και να επικαλούμεθα την βοήθειά τους στους χαλεπούς καιρούς.
Την επόμενη ημέρα 23 Μαΐου 2015 ημέρα Σάββατο τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε το βίο και το έργο των τοπικών αγίων μας και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα όπως οι άγιοι γίνουν προστάτες και οδηγοί στο δρόμο της σωτηρίας μας.