Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Είμαι Ρωμιά» Η Πέμη Ζούνη συναντά τη Μελίνα την Πέμπτη και στη Θήβα

Από exeisminima -


Θήβα την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στο θέατρο Μοσχοποδίου «Μελίνα Μερκούρη», ώρα έναρξης 20:30 μμ. Με την υποστήριξη του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού Θήβας (ΚΕΘΗΠΟ).

Μια παράσταση με το άρωμα της Μελίνας Μερκούρη. Μια παράσταση με άρωμα Ελλάδας. Μια ιστορική αναφορά παράλληλα με την καλλιτεχνική και πολιτική δραστηριότητα της Μελίνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αρμονική περιήγηση στα χρώματα τη μουσική , τον έρωτα, το άρωμα της εποχής και τη λάμψη του Χόλυγουντ και ένα υπέροχο πέρασμα από τη δημιουργία της τέχνης, στο δυναμισμό της πολιτικής, τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην ανθρώπινη συγκίνηση. Όλα αυτά είναι η Μελίνα.

Μια γυναίκα σύμβολο – για την αγάπη της προς την Ελλάδα -. Ο διεθνής συμβολισμός του αγώνα της και παράλληλα η αγωνία της για το πολιτικό μέλλον της χώρας και την διατήρηση και του ρόλου που διαδραματίζει η παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά της, περισσότερο από ποτέ , σήμερα είναι χρήσιμο καν όχι αναγκαίο πρότυπο ζωής.

Η ιστορία μιας γυναίκας που δονούταν από την θέρμη των ελληνικών αέναων δυνάμεων του φωτός του ουρανού της θάλασσας . Γήινη , αέρινη και πύρινη η ίδια , μια σύγχρονη αγωνίστρια για την προβολή του παγκόσμιου πολιτισμικού πλούτου της Ελλάδος που αντλούσε δυνάμεις από την τα αρχαία γεννήματα της ελληνικής γής και μετουσίωνε τον ενθουσιασμό της στον αγώνα για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και των ελλήνων και του ανθρώπου.


Μία γυναίκα που πρόβαλε την ελληνική ψυχή και τέχνη στο εξωτερικό, κατέκτησε τον θαυμασμό και το σεβασμό των συγχρόνων της πολιτικών και κατάφερε να θεωρείται όχι μόνο πρέσβειρα αλλά και συνώνυμη με τη χώρα που λάτρευε.

Η Πέμυ Ζούνη θα ζωντανέψει, αυτή την εποχή, θα την αποδώσει γλαφυρά, δυναμικά, ερωτικά, και παθιασμένα, θα περιγράψει γεγονότα και καταστάσεις θα οδηγήσει και θα συνοδεύσει το κοινό και μαζί θα προσεγγίσουν τους αληθινούς χτύπους της καρδιάς της Μελίνας.

«Δε φοβάμαι το θάνατο» είχε πει . « Φοβάμαι τη μέρα που δεν θα με αγαπούν πια» Κάπως έτσι. Ανταποδίδοντας την αγάπη της, θα βρεθούμε, στην Θήβα την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στο θέατρο Μοσχοποδίου, ώρα έναρξης 20:30 μμ

Με την υποστήριξη του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού Θήβας (ΚΕΘΙΠΟ).