Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ετοιμο το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Θήβα

Από exeisminima -


Ετοιμο να υποδεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες είναι το Κέντρο Φιλοξενίας στο πρώην εργοστάσιο Σαγίρογλου στη Θήβα, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που μας έστειλαν στο exeisminima.

Ο χώρος γύρω από το εργοστάσιο, έχει διαμορφωθεί σε κανονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Συρματοπλέγματα, φράχτες, 150 περίπου σκηνές των 15 ατόμων, ενώ στο κτίριο του πρώην εργοστασίου γίνονται εργασίες για τουαλέτες, μαγειρείο και ιατρείο. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου είναι μέχρι τα όρια του δρόμου, της ΠΕΟ Αθηνών Θηβών που είναι ταχείας κυκλοφορίας και χρεάζεται πλέον ιδιαίτερη προσοχή.

Στο Κέντρο Υποδοχής της Θήβας δίπλα από το στρατόπεδο, θα φιλοξενηθούν 1000 άτομα, όπως έχει αποκαλύψει πρόσφατα σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, χωρίς άλλες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε, ότι περιμένει το 80% να είναι οικογένειες και να μείνουν εκεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Ο δήμος ήδη έχει αναλάβει να προσφέρει σύνδεση με νερό (υπάρχει ήδη γεώτρηση), κάδους και αποκομμιδή απορρμάτων.

http://exeisminima.gr/blog/etoimo-to-kentro-ypodoxis-prosfygon-sti-thiva/