Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Οικογένεια κάτω από την ομπρέλα!


Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσα πράγματα μπορούν να κάνουν και… να μάθουν τα παιδιά μας κάτω από την ομπρέλα της παραλίας;

Μπορεί να αγκομαχάμε καθώς την κουβαλάμε (όχι τόσο εμείς, όσο ο σύντροφός μας…) είναι όμως απαραίτητη για την παραμονή μας στη παραλία. Κάτω από τη σκιά της, τα μικρά μας έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να εξασκήσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να μάθουν ακόμα περισσότερα πράγματα, αφού, κάτω από την ομπρέλα τα παιδιά μπορούν:

• Να εξασκήσουν τον προφορικό τους λόγο και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, περιγράφοντάς μας όλα όσα βλέπουν τριγύρω τους.
• Να μάθουν τα γράμματα και τους αριθμούς, χαράσσοντάς τους στη νωπή άμμο με ένα ξυλάκι ή μια πετρούλα.
• Να χαλαρώσουν, κοιτάζοντας τις εικόνες ενός αδιάβροχου βιβλίου ή να διαβάσουν, να ζωγραφίσουν και να λύσουν τις ασκήσεις ενός βιβλίου προετοιμασίας για το επόμενο σχολικό έτος (αν είναι μεγαλύτερα παιδάκια).
• Να συνθέσουν το δικό τους πρωτότυπο κολάζ! Πώς; Μα φυσικά χρησιμοποιώντας πετρούλες, κοχύλια και ξυλαράκια προκειμένου να φτιάξουν το περίγραμμα ενός δέντρου, ενός σπιτιού, κ.ό.κ.

Extra tip: Ακόμα κι αν επιλέξουμε να πάμε στη θάλασσα νωρίς το πρωί, η ομπρέλα είναι απαραίτητη. Κάτω από αυτήν θα ξαποστάσει το μικρό μας, όταν βγει από τη θάλασσα, εκεί θα παίξει και εκεί θα φάει το κολατσιό του. Αν πάλι ο ήλιος έχει πέσει το απογευματάκι, τότε, τα παιχνίδια μας μπορούν να γίνουν και… άνευ ομπρέλας!

Πηγή: govastileto.gr