Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε ζωντανό το γάμο σας και ενωμένη την οικογένεια σας. Το #9 είναι δύσκολο αλλά πολύ σημαντικό


Οι πολλές διαφωνίες συχνά έχουν ως αποτέλεσμα τους συνεχείς τσακωμούς μεταξύ του ζευγαριού.
Και, όπως είναι λογικό οι διαφωνίες δεν μπορούν να αποφευχθούν τις περισσότερες φορές.
Ωστόσο, οι παρακάτω 10 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να κάνετε καλύτερα τα πράγματα με τον σύντροφό σας, ακόμα και αν είσαι εσύ συνέχεια αυτός που κατηγορεί τον άλλον.
# 1 Μέτρα ως το 10
Το πιστεύετε ή όχι, αυτή η μέθοδος είναι πραγματικά πολύ χρήσιμη. Όταν ακούτε κάτι που δεν σας αρέσει ή κάτι που διαφωνείτε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετρήστε έως στο 10. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να τσακωθείτε με τον σύντροφό σας για ασήμαντα θέματα.


# 2 Σκεφτείτε ένα σημάδι για να λήξετε το καβγά
Όταν ο τσακωμός σας πρόκειται να επεκταθεί σε κάτι πολύ χειρότερο, είναι σημαντικό να τον σταματήσετε έγκαιρα υιοθετώντας ένα σημάδι προκειμένου να τον λήξετε. Αυτό θα επιτρέψει και στους δύο σας να παρατηρήσετε ότι έχετε αρχίσει να υπερβάλλετε και έτσι να αποφύγετε μεγαλύτερα προβλήματα.
# 3 Μην προσπαθήσετε να καταλήξετε στο οτι εσείς έχετε δίκιο
Η νίκη δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλετε, έτσι; Δεν πρέπει πάντα να έχετε δίκιο όταν διαφωνείτε με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Παρόλο που έχετε έντονα συναισθήματα για κάτι σε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, στο τέλος, δεν θα έχει καμία σημασία.
# 4 Δεν αξίζει να τσακώνεστε για ασήμαντα πράγματα
Είναι εντελώς φυσιολογικό να έχετε διαφορετικές απόψεις, ειδικά αν έχετε συνηθίσει σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν αξίζει να τσακώνεστε και εάν είστε σε μια μακροχρόνια σχέση, αυτά τα θέματα θα φέρουν μόνο πρόσθετο άγχος και στεναχώρια. Έτσι,καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικοί για τους λόγους για τους οποίους τσακώνεστε.
# 5 Αγκαλιές, αγκαλιές, αγκαλιές
Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν τσακώνεστε με τον σύντροφό σας, το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας είναι η φυσική επαφή. Ωστόσο, αυτό θα σας υπενθυμίσει πόσο πραγματικά αγαπάτε αυτό το άτομο. Έτσι, πάντα να είστε έτοιμοι να ζητήσετε μια αγκαλιά, αλλά και να δώσετε μία. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποφευχθεί η κλιμάκωση μιας διαφωνίας.

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ, ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΕΩΣ ΣΤΟ 10

# 6 Κοιμηθείτε τσακωμένοι
Παρόλο που έχουμε ακούσει διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό το ζήτημα, ορισμένοι ειδικοί τονίζουν ότι η επίλυση όλων των προβλημάτων κατά την ημέρα της διαφωνίας δεν είναι απόλυτα σημαντική. Δηλαδή, χαλαρώστε και πάρτε το χρόνο που χρειάζεστε. Ξυπνήστε νωρίς το επόμενο πρωί και προσπαθήστε να λύσετε τα προβλήματά σας με πιο ήρεμο τρόπο και με πιο καθαρό μυαλό.
# 7 Το χιούμορ είναι σημαντικό
Θυμηθείτε κάποιο αστείο και με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τη συνεχιζόμενη ένταση. Μην είστε σκληροί ή ειρωνικοί εναντίον του συντρόφου σας. Μια απλή αθώα χειρονομία ή μια αστεία λέξη μπορεί να κάνει θαύματα.
# 8 Μην ξεχνάτε να παίρνετε την ευθύνη
Μια διαφωνία διαρκεί. Έτσι, πάρτε βαθιές αναπνοές και μετρήστε έως το δέκα. Σκεφτείτε το λόγο της διαμάχης και να είστε έτοιμοι να αναλάβετε την πλήρη ευθύνη όταν χρειάζεται.
# 9 Πράξτε το αδύνατο
Θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε το «αδύνατο» – προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί ο σύντροφος σας φέρθηκε με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο, αποφύγετε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Δηλαδή, ας πούμε αν ο σύντροφος σας ξέχασε μια ξεχωριστή ημερομηνία δεν σημαίνει πάντα ότι αυτός δεν νοιάζεται για σας
# 10 Σταματήστε να τσακώνεστε και πιείτε ένα ποτό ή φάτε κάτι νόστιμο
Το περιβάλλον και ο σύντροφος σας έχουν ιδιαίτερη επιρροή στη σχέση σας. Δηλαδή, η αρνητική ατμόσφαιρα μπορεί εύκολα να μετατρέψει μια διαφωνία σε τσακωμό. Επιπλέον, η ένταση μπορεί να κλιμακωθεί αν είστε πεινασμένοι ή αν είστε σε ένα θορυβώδες δωμάτιο. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι που θα σας ικανοποιήσει και τους δυο σας, ας πούμε ένα ωραίο ποτό ή ένα γεύμα. Αυτό θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι η στιγμή για διαφωνίες αλλά είναι ώρα φαγητού! Καλό, σωστά;