Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018


Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι,
Την 1η ΜΑΗ, παγκόσμια ημέρα μνήμης και τιμής της εργατικής τάξης, ξεσηκωνόμαστε, αντιστεκόμαστε, απεργούμε και στέλνουμε ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα στην Κυβέρνηση, τους «θεσμούς» (Ε.Ε. & ΔΝΤ) και στους εργοδότες.

Στεκόμαστε απέναντι στη συνέχιση των κυβερνητικών και μνημονιακών πολιτικών, που συντρίβουν τη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων μέσα από τα συνεχή Μνημόνια και τις πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, της απόλυτης εργοδοτικής ευελιξίας.

Η σημερινή Κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, έχουν υιοθετήσει το Μνημόνιο και τα άγρια νεοφιλελεύθερα μέτρα που το συνοδεύουν, ως το απόλυτο μέσον και ως τη δήθεν μοναδική πολιτική και οικονομική λύση στα προβλήματα της χώρας, διαλύοντας την οικονομία μας, την παραγωγή μας, όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και τις εργαζόμενες τάξεις του τόπου και ιδίως τους μισθωτούς εργαζόμενους.
Η Κυβέρνηση επί 3 ( τρία) σχεδόν χρόνια, έχοντας πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις υποσχέσεις της, εφαρμόζει τα μέτρα που της υποδεικνύουν οι δανειστές, το κεφάλαιο και οι εργοδότες.

Τσακίζει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, αποδεχόμενη πλήρως τους ήδη ψηφισμένους μνημονιακούς νόμους

Πετσοκόβει ακόμα μια φορά τις συντάξεις (με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς) στο πλαίσιο της ρήτρας μηδενικού συνταξιοδοτικού δημοσιονομικού ελλείμματος που της έχουν επιβάλλει.

Μειώνει το αφορολόγητο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να αφαιμάξει τους ανέργους, τους φτωχούς, τα πιο χαμηλά εργατικά εισοδήματα, τις πιο χαμηλές συντάξεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Βυθίζει με τα θηριώδη «πρωτογενή πλεονάσματα» της φορολεηλασίας και της λιτότητας την πραγματική οικονομία στην ύφεση, στην ανεργία και στην απασχόληση με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και απόλυτης εργοδοτικής ευελιξίας.

Τα συνδικάτα, τα σωματεία μας, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε.

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ

Τιμούμε την ΑΠΕΡΓΙΑ της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα της κυβέρνησης.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.

Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης
των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.

Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.


Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων
τη Τρίτη 1 Μαΐου και ώρα 10:.00 π.μ.
στην Κεντρική Πλατεία Θήβας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ