Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η … ΒΡΟ (Ω) ΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ









Ηλίας Τραμπάκουλος



Η … ΒΡΟ (Ω) ΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Μπαμπά, ζε σέλω να ξαναπελάσουμε από εζώ. Βλομάει», είπε ο 3χρονος μικρός στον πατέρα του την ώρα που ανέβαιναν τα σκαλάκια του μουσείου από την κάτω πλευρά.

Αυτό ήταν η κινητήριος δύναμη να μου τηλεφωνήσει ο πατέρας και μου πρότεινε να περάσω μια βόλτα από εκεί. Συνήθιζα να περνάω καθημερινά από εκεί ανεβαίνοντας για τα αγγλικά, μετά για το φροντιστήριο και αργότερα για τις εφηβικές βραδινές εξόδους μου. Tώρα και σε αποστολή.

Βρώμα και δυσωδία. Σπασμένες λάμπες. Σκουπίδια πολυκαιρισμένα. Πλαστικά μπουκάλια Περιττώματα, κοινώς σκ .. ξεραμένα αλλά εξόχως ευωδιαστά. Καταπληκτικό κοκτέιλ με την τσίκνα. Είχε απόλυτο δίκιο ο μικρός Α…

Το ανέφερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προηγούμενη Δευτέρα όταν για μια ακόμη φορά χαρακτηρίστηκε- και σωστά χαρακτηρίστηκε- το μουσείο μας ως κόσμημα εν όψει της υποψηφιότητάς του ως ευρωπαϊκό μουσείο της χρονιάς. Αναθάρρεψα όταν είδα τον κ. Δήμαρχο να με παρακολουθεί με ενδιαφέρον και να σημειώνει σχετικά. Πέρασε, όμως, μια ολόκληρη εβδομάδα και … «όλα τα ίδια μένουν».

Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση κάποιου επισκέπτη που, παρκάροντας το ΙΧ του στη βορινή είσοδο της Καδμείας, χρειαστεί να ανεβεί τα φθαρμένα σκαλάκια και τον βρομερό και τρισάθλιο περιβάλλοντα χώρο. Ούτε να συμβαδίσω μαζί του γιατί θα κατακοκκίνιζα από ντροπή.

Αν δεν καθαριστεί τις επόμενες 2-3 μέρες θα πάμε 5-6 φίλοι να το καθαρίσουμε και να το απολυμάνουμε μόνοι μας.