Σάββατο 21 Απριλίου 2018

KOINH ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΔΗΜΩΝ ΘΗΒΑΙΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΩΝ_ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ HELIOS




ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Δήμοι Θηβαίων και Λεβαδέων σας προσκαλούν στην επίσημη εκκίνηση του προγράμματος «HELIOS» που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων στο παλαιό Δημαρχείο (Οδός Πινδάρου & Οιδίποδος).
Στην εκδήλωση θα παραστούν ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μιλτιάδης Κλάπας και ο Επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας και Περιφερειακός Συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας κ.Gianluca Rocco.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Χαιρετισμός Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου

Χαιρετισμός Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα

Χαιρετισμός Επικεφαλής ΔΟΜ Ελλάδας κ. Gianluca Rocco.

Παρουσίαση του Προγράμματος από τον κ. Κωνσταντίνο Κουσαξίδη, Άτομο Επαφής του ΔΟΜ για την Ένταξη

Συζήτηση- Ερωτήσεις

O Δήμαρχος Θηβαίων Η Δήμαρχος Λεβαδεών

Σπυρίδων Νικολάου Γιώτα Πούλου

Πρόγραμμα «HELIOS»

Το πρόγραμμα «HELIOS» (HELlenic IntegratiOn System) είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην εφαρμογή ολοκληρωμένων πολιτικών ένταξης προσφύγων και μεταναστών. Υλοποιείται υπό το συντονισμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους Δήμους Λεβαδέων και Θηβαίων και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Το πρόγραμμα αξιοποιεί μέτρα που ήδη υλοποιούνται, όπως η εκπαίδευση, η χρηματική βοήθεια, η στέγαση, συνδυάζοντάς τα με νέες υποστηρικτικές δράσεις σχετικά με την επαγγελματική ζωή, τους κοινωνικούς δεσμούς και την κοινωνική συμμετοχή.

Κατά την πιλοτική φάση, οι δράσεις αφορούν ένα δείγμα πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών, από τους Δήμους Θηβαίων και Λεβαδέων, στους οποίους προσφέρονται διαφορετικές επιλογές στέγασης ( Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στη Θήβα , Διαμερίσματα στη Λιβαδειά).

Η αρχική διάρκεια του προγράμματος έχει οριστεί σε έξι μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη έξι μήνες, εφόσον κριθεί απαραίτητη η παράτασή του και εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων για τη δημιουργία ενός μοντέλου ένταξης προσφύγων και μεταναστών που να μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο της Επικράτειας.