Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Όλη η Βοιωτία αναμένει τα αποτελέσματα για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάςΜε τη θετική ενέργεια όλων των Βοιωτών να τους συνοδεύουν, η Βοιωτική αποστολή - που βρίσκεται από την Πέμπτη στη Βαρσοβία για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείο Θηβών, υποψήφιο για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς για το έτος 2018 (EMYA 2018-European Museum of the Year Award) – ολοκλήρωσε την σχετική παρουσίαση, κερδίζοντας ήδη της εντυπώσεις. Η συγκίνηση στην αίθουσα ήταν διάχυτη και το χειροκρότημα εξίσου μεγάλο!

Ειδικότερα, την Παρασκευή 11 Μαίου στη Βαρσοβία έγινε και τυπικά η παρουσίαση του μουσείου της Θήβας στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για το βραβείο του μουσείου της χρονιάς για το έτος 2018.

Η παρουσίαση - σε ειδικό πάνελ – έγινε από την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων της Βοιωτίας και Αλεξάνδρα Χαραμή και τρεις συνεργάτιδες της- αρχαιολόγοι κκ Αθηνά Παπαδάκη, Κυριακή Καλλιγά και Πηνελόπη Κουρκούτη, ενώ την αποστολή συνοδεύουν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Όλη η Βοιωτία τώρα αναμένει τα τελικά αποτελέσματα,

ως εύσημα στους εργαζόμενους της ΕΦΑ Βοιωτίας

για την επιστημονική αρτιότητα και την αρχαιολογική αξία της εργασίας τους

προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών!