Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών συγκεντρώθηκαν, μετά από πρόσκληση του Ι.Σ. Θηβών , εκπρόσωποι επιστημονικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της πόλεώς μας, προκειμένου να συζητηθεί η ψήφιση του νόμου 4519/2018 περί φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ιδρύθηκε φορέας διαχείρισης με την επωνυμία «ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ», με προσωρινή έδρα τη Χαλκίδα.

Παρόντες ήταν: ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Νικολάου , ο Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Αναστασίου, η Πρόεδρος του Ι. Συλλόγου Φιλιώ Πρωτόπαπα ,o Εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αντώνης Τουλουμάκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αναστάσιος Σαμιώτης , το μέλος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Βασίλης Γκέλης , ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Στρατέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Επαμεινώνδας και Νομικός Σύμβουλος του Ιατρικού Συλλόγου Σωτήριος Καραμαγκιώλης, ο Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Θήβας Χρήστος Αντωνούδης , ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Θήβας Σταμάτης Καλαμιώτης, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Επαγγελματιών Δημήτριος Θεοδώρου, εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών Πυρίου Νίκος Φουτρής κα.

Στον φορέα αυτόν, εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας, εντάχθηκε το φυσικό οικοσύστημα του Βοιωτικού Κηφισσού, των λιμνών Υλίκης και Παραλίμνης και προστέθηκε η καταβόθρα Αλιάρτου.

Μετά από ενημέρωση η οποία έγινε από τον κ. Βλαχογιάννη Δημήτριο, και διεξοδική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα να υπάρξει δυναμική αντίδραση και σαν πρώτη κίνηση , την αποστολή αιτήματος στον Κυβερνητικό Βουλευτή Βοιωτίας κ. Θηβαίο για την εντός 10ημερου συνάντηση με τον Υπουργό κ.Φάμελο για να προβάλλουμε το δίκαιο αίτημα για τροποποίηση του νόμου.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο θήβας
Πρωτόπαπα Φιλιώ