Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Χρήστος Σάλτας: Καταστρέφουν την ιστορική γέφυρα της Θίσβης (Βίντεο)Μέρα με την μέρα καταστέφεται το αρχαίο και ιστορικό γεφύρι της δημοτικής ενότητας Θίσβης το οποίο χρονολογείται από την εποχή τουΠαυσανία (510 - 470 π.Χ.).

Ο πρόεδρος της Θίσβης κ. Σάλτας κάνει λόγο για αδιαφορία του Δήμου Θηβαίων στον οποίο και έχει καταγγείλει το περιστατικό αλλά μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει πράξει τίποτα.

Το αρχαίο γεφύρι χρησιμοποιεί καθημερινά η ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β για να μεταφέρει φορτία, τα οποία ζυγίζουν έως και 100 τόνους αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν.

Υπεύθυνοι για το μνημείο και την σημερινή του κατάσταση είναι και η ΕΦΑ Βοιωτίας η οποία αντί να απαγορεύσει την διέλευση από το μνημείο και ταυτόχρονα την ανάδειξη του το αγνοεί επιδεικτικά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού τι κάνει;

Ποιος ήταν ο εμπνευστής που εγκατέστησε την κατασκευή αντιστήριξης;

Αντί να προστατευτεί το μνημείο και να κατασκευαστεί μια νέα γέφυρα για την διέλευση των φορτηγων αυτά συνεχίζουν να περνάνε καθημερινά από το σημείο.

Θα δανειστούμε την έκφραση του κ. Σκούμα ο οποίο είχε πει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο: «Ποιος Κυβερνά αυτόν τον τόπο;», ο Δήμος ή οι Βιομηχανίες;