Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

WWF: Εξαφανίζονται λόγω κλιματικής αλλαγής σαρδέλες, γόπες, ροφοί και συναγρίδες από τις ελληνικές θάλασσες

https://parapona-rodou.blogspot.gr/2018/03/wwf.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η WWF για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στο πιάτο μας, καθώς από τις ελληνικές θάλασσες εξαφανίζονται όλο και περισσότερες σαρδέλες, μπακαλιάρος, γόπες, ροφός και συναγρίδα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η περιβαλλοντική ΜΚΟ επισημαίνει πως η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων, της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και η μεταβολή των χαρακτηριστικών των βροχοπτώσεων είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την αλιευτική παραγωγή και κατ’ επέκταση την διατροφή μας.

Αυτό συνεπάγεται άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στη φυσιολογία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στην αφθονία τροφής και διαθέσιμων οικοτόπων.

Εκτός αυτού, ο σύμβουλος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής της WWF Ελλάς Μιχάλης Προδρόμου έρχεται να «ταράξει» κι άλλο τα νερά, τονίζοντας ότι το 60% των ειδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες πλήττεται από την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, τα ψάρια αυτά είναι το μεσογειακό μύδι, ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα, ο ροφός, η γόπα, η συναγρίδα, τα καλαμάρια και τα χταπόδια.