Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΘΗΒΑ 2018 : “Ελεύθεροι πολιορκημένοι”

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΗΒΑ 2018 : “Ελεύθεροι πολιορκημένοι”

Τα τελευταία γεγονότα με τον αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών για 12 ώρες στο ύψος του “hotspot” από διαβιούντες σε αυτό, σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα περιστατικά στη γέφυρα του περιφερειακού στο Πυρί, δημιουργούν ένα εκρηκτικό περιβάλλον και ανησυχία, όχι μόνο στους κατοίκους της Θήβας αλλά και σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την πόλη μας.

Στο διαχρονικό πρόβλημα του οικισμού των ΡΟΜΑ, ήλθε να προστεθεί και η παραβατικότητα ατόμων που διαβιούν στην δομή φιλοξενίας στην αντίπερα πλευρά της πόλης, δημιουργώντας συνθήκες αποκλεισμού της όποιας πρόσβασης για κατοίκους και επισκέπτες.

Είναι βέβαιο ότι και τα δύο προβλήματα έχουν έντονη κοινωνική διάσταση, αλλά επίσης είναι βέβαιον ότι αυτό το τεράστιο βάρος δεν μπορεί να το επωμισθεί εξ ολοκλήρου η τοπική κοινωνία, που τα τελευταία χρόνια, μέσα από συνεχείς αποφάσεις της Κυβέρνησης και με την ανοχή της Δημοτικής αρχής βιώνει συνθήκες υποβάθμισης, σε ότι αφορά θέματα εξυπηρέτησης από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (μεταφορά Εφορίας - ΙΚΑ κ.ά.), δομών υγείας και ασφάλειας των πολιτών (κατάργηση και υποβάθμιση αστυνομικών υπηρεσιών).

Επιτέλους πρέπει να αντιδράσουμε απαιτώντας τα αυτονόητα: Την προστασία της Δημόσιας υγείας και ασφάλειας των δημοτών μας. H αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και απειλούμενοι στον τόπο τους, ενώ η Δημοτική αρχή παραμένει θεατής στις εξελίξεις “νίπτοντας τας χείρας” ως Πόντιος Πιλάτος.

Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »