Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Επτά εκπληκτικοί τρόποι που το παιδί επωφελείται από την εργαζόμενη μαμά του

Μια ενδιαφέρουσα, διεθνής μελέτη από το Harvard Business School μας διαβεβαίωσε ότι...
οι μητέρες που εργάζονται έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα της Kathleen McGinn και των συναδέλφων της, οι γυναίκες των οποίων οι μητέρες εργάζονταν είναι πιο πιθανό να (1.) έχουν ίδιες θέσεις εργασίας, (2.) να έχουν εποπτική ευθύνη σε ανάλογες θέσεις εργασίας και (3.) να κερδίζουν υψηλότερους μισθούς από τις γυναίκες που οι μητέρες τους έμειναν στο σπίτι.
Και δεν είναι μόνο αυτά!!!

Οι άντρες που έχουν εργαζόμενες μητέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να συμβάλλουν (4.) στις οικιακές εργασίες και (5.) να δαπανούν περισσότερο χρόνο για τη φροντίδα των μελών της οικογένειας.

Ενώ όλα αυτά είναι ευπρόσδεκτα, για τη θετική επίδραση που έχει μια εργαζόμενη μαμά στο μέλλον των παιδιών της, υπάρχουν και κάποια ακόμα άμεσα πλεονεκτήματα.

(6.) Τα παιδιά τείνουν να είναι πιο ευέλικτα

Τα παιδιά ευδοκιμούν στη ρουτίνα, αλλά το παιδί ενός εργαζόμενου γονέα ξέρει ότι μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Η πρωινή ρουτίνα ίσως χρειαστεί να συμπυκνωθεί για να μπορέσει μια μαμά να φύγει νωρίτερα επειδή εκκρεμεί ένα μιτινγκ. Αλλά αυτό που μαθαίνουν τα παιδιά από τέτοιες εμπειρίες είναι ότι μερικές φορές πρέπει να προσαρμόσουμε στο πρόγραμμά μας τις αλλαγές.

(7.) Παίρνουν πρώιμα μαθήματα σχετικά με τα οικονομικά

Κάθε γονέας έρχεται αντιμέτωπος με την ερώτηση: Γιατί πρέπει να πάτε στη δουλειά; Όταν τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι εργάζεστε εν μέρει για να συνεισφέρετε οικονομικά στο νοικοκυριό στο οποίο ζουν, φτάνουν να εκτιμούν από πού προέρχονται τα χρήματα, τα οποία με τη σειρά τους γίνονται εκπαιδευτικές στιγμές σχετικά με τον προϋπολογισμό και την αποταμίευση.
Πηγή