Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιτροπή Περιοχής Αν. Στερεάς- Εύβοιας

Παπαναστασίου 10Α, 2ος όροφος, Χαλκίδα 34100 Τηλ. 2221082680, fax: 2221081166

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στην Κεντρική Εύβοια, που επλήγησαν από την χτεσινή μεγάλη φωτιά, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στελέχη της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και τη Γεωργία Πύθουλα, δημοτική σύμβουλο του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Οι δυνάμεις της οργάνωσης του ΚΚΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της μεγάλης φωτιάς στα Ψαχνά Εύβοιας.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής για να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Διαπιστώθηκε ότι η ζημιά είναι μεγάλη. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν δέκα με δώδεκα χιλιάδες στρέμματα γης που κάηκαν, με πεύκα, ελαιώνες και μελίσσια. Εκτιμάται επίσης, μέχρι στιγμής, ότι κάηκαν περίπου 80 αιγοπρόβατα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς.

Ο Γιώργος Μαρίνος στις δηλώσεις του ανέφερε:

«Πρώτο βασικό ζήτημα είναι η συνεχής ετοιμότητα με όλες τις απαραίτητες δυνάμεις και το σχέδιο ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος. Να μην υποτιμηθεί το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Να υπάρχει σχέδιο για την προφύλαξη κατοίκων και χωριών.

Χρειάζεται άμεσα να γίνει καταγραφή ζημιών και να υπάρξει συνολική αποζημίωση .

Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν πολύωρη μάχη μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.»

Το ΚΚΕ έχει αναδείξει τις ευθύνες των Κυβερνήσεων και του κράτους και με ιδιαίτερη επιμονή έχει θέσει το ζήτημα των ουσιαστικών μέτρων πρόληψης. Για αυτό άλλωστε από τον Μάη προχώρησε σε επερώτηση στη Βουλή, σε ημερίδα, σε περιοδείες και συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Πυροσβεστικών Σωμάτων συνολικά, αλλά και στη Χαλκίδα. Ένα από τα βασικά μέτρα στην περιοχή για τη συνέχεια είναι τα αντιπλημμυρικά έργα.