Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Τρεις τηλεκατευθυνόμενες ράμπες στις παραλίες Δηλεσίου-Αντίκυρας-Σαράντι από την Π.Ε. Βοιωτίας



«Ένα τεράστιο έργο για τον συνάνθρωπο μας-άνθρωπο με ειδικές ανάγκες- βελτιώνοντας όσο μπορούμε την ποιότητα ζωής του. Ένα έργο ανάπτυξης «τουρισμού της αναπηρίας» στις 3 παραθαλάσσιες περιοχές μας ! Αν λάβουμε υπόψιν ότι αυτες οι ράμπες αναπήρων , είναι οι 3 από τις 60 που έχουν τοποθετηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο , μας κάνει διπλά υπερήφανους !» σχολίασε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά κατά την πρόσφατη τοποθέτηση των τηλεκατευθυνόμενων ραμπών αναπήρων στις παραλίες Δηλεσίου-Αντίκυρας-Σαράντι.

«Μια σπουδαία μέρα για την Βοιωτία, μια σπουδαία μέρα για τον άνθρωπο» συμπλήρωσε, την ώρα που η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να δρομολογήσει επιτέλους πολιτικές που θα διασφαλίζουν την προσβασιμότητα στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Η ΚΕΔΕ επανειλημμένα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς και από τις Περιφέρειες να αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας.

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά
με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος
και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αναστασίου στο Σαράντι.