Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Προετοιμασία σπιτιού πριν φύγετε για διακοπές. Πόσο έτοιμοι είστε;


Πριν κλείσετε την πόρτα πίσω σας, για να πάτε στον προορισμό των διακοπών σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει το σπίτι σας σωστά με τη βοήθεια αυτής της λίστας.

Μην αφήσετε άπλυτα πιάτα ή ποτήρια.

Προσοχή! Αφού πλύνετε τα πιάτα σας καθαρίστε καλά το νεροχύτη και πετάξτε υπολείμματα φαγητού που μπορεί να έχουν μείνει.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα και ότι έχετε κλειδώσει την πόρτα.

Ξέρουμε ότι δεν βλέπετε την ώρα να ξεκινήσουν οι διακοπές, όμως ένας τελικός έλεγχος είναι απαραίτητος.

Κάντε εκκαθάριση στο ψυγείο σας.

Πετάξτε όλα τα πράγματα που μπορεί να χαλάσουν όσο εσείς θα απολαμβάνετε τις διακοπές σας και αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Εάν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε απόψυξη, τότε ακόμα καλύτερα!

Βγάλτε τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα.

Το καλοκαίρι οι διακοπές ρεύματος δίνουν και παίρνουν. Εάν δεν θέλετε να κινδυνέψουν οι αγαπημένες σας ηλεκτρικές συσκευές, απλά βεβαιωθείτε, πριν φύγετε, ότι τις έχετε βγάλει από την πρίζα.

Ελέγξτε αν το αυτόματο πότισμα δουλεύει σωστά.

Δεν είναι κρίμα τα φυτά που τόσο καιρό προσέχετε να μαραθούν κατά την απουσία σας; Είτε πρόκειται για τη βεράντα είτε για τον κήπο, βεβαιωθείτε ότι το αυτόματο πότισμα δουλεύει σωστά ή ζητήστε από κάποιον να τα ποτίζει πότε πότε.

Βγάλτε τα σκουπίδια!

Μπορεί αυτή η διαδικασία να εννοείται, όμως τα σκουπίδια είναι ίσως η δουλειά που συνήθως ξεχνάμε να κάνουμε και δυστυχώς έχει επιπτώσεις.

Σβήστε το θερμοσίφωνα.

Εφόσον θα λείπετε και για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο καλό είναι να κατεβάσετε το διακόπτη.

Ενημερώστε έναν γείτονα ή έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης.

Ειδικά εάν πρόκειται να λείπετε για καιρό καλό είναι να ζητήσετε από κάποιον γείτονα ή κάποιο δικό σας άνθρωπο να έχει το νου του στο σπίτι. Αφήστε του το τηλέφωνό σας για να σας καλέσει εάν παρατηρήσει οτιδήποτε περίεργο.

Τοποθετήστε μια λάμπα με φωτοκύτταρο στην είσοδο του σπιτιού.

Οι κλέφτες, ως γνωστόν, ενεργούν στο σκοτάδι. Βάζοντας μια λάμπα με φωτοκύτταρο θα εμποδίσετε τυχόν παρανομίες.

Καλό είναι, επίσης, να αφήσετε και ένα φως αναμένο στο εσωτερικό του σπιτιού για να φαίνεται ότι κατοικείται. Η τοποθέτηση χρονοδιακόπτη θα σας βοηθήσει να κάνετε οικονομία.

Βεβαιωθείτε ότι η περιουσία σας προστατεύεται για παν ενδεχόμενο.

Όσο καλή κι αν είναι οι προετοιμασία που έχετε κάνει πριν φύγετε για διακοπές, υπάρχουν πάντα και τα απρόοπτα. Ο μόνος τρόπος να τα αντιμετωπίσετε είναι να έχετε προνοήσει με ένα ασφαλιστήριο κατοικίας ή και περιεχομένου αυτής.