Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΠΠΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Ο Ιωάννης Πέππας γεννήθηκε το 1952 στην Άσκρη Βοιωτίας και τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Θεσπιών όπου ήταν σημαιοφόρος. Το 1970 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στο Φυσικό και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Προτίμησε την Ευελπίδων και ονομά­σθηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1974. Σταδιοδρόμησε στο Στρατό μέχρι το 2005 οπότε αποστρατεύθηκε με το βαθμό του υποστρατήγου. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης. Υπηρέτησε σε μονάδες εκστρατείας, σε επιτελι­κές θέσεις του ΓΕΣ και Σχηματισμών και επί τέσσερα έτη εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροβολικού. Διετέλεσε διοικητής της Σχολής Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μοίρας Πυροβολικού, Διοικήσεως Πυροβολικού Μεραρχίας και Διοικήσεως Πυροβολικού Στρατιάς.
Είναι μέλος του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας και της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος.
Οργανωτικό στέλεχος και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βοιωτών Συγγραφέων και Λογοτεχνών.
Είναι ιδρυτικό μέλος και από το 2010 πρόεδρος του Συλλόγου φιλοπρόοδων Άσκρης “Ο ΗΣΙΟΔΟΣ”, ο οποίος έχει κύριο σκοπό την “προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων και του φυσικού κάλλους της Άσκρης”. 

Συγγραφικό του έργο
3.650 χρόνια στην Κοιλάδα των Μουσών
Από την κτίση της Άσκρης (1650 π.χ.) στη σημερινή εποχή
Άσκρη Πολυστάφυλος
Επιβεβαίωση των συμπερασμάτων του πρώτου βιβλίου με τη λαογραφία.
Στρατιωτική Ιστορία της Βοιωτίας
Από την εποχή του Κάδ­μου μέχρι τον εμφύλιο (1437 π.Χ. – 1949).
Έχει μιλήσει δύο φορές στην ραδιοφωνική εκπομπή των Γ. Λεκάκη - Α. Μαζαράκη, στο Ρ/Φ σταθμό "901 Παραπολιτικά στα FM" με θέματα:
· Η Άσκρη, ο Ελικών, ο Ησίοδος και οι Μούσες και
· Στρατιωτική ιστορία της Βοιωτίας.
Έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη σε Ξηρονομή, Μαυρομμάτι, Πέτρα, Αλίαρτο, Θήβα και Λιβαδειά για εθνικά και ιστορικά θέματα της Βοιωτίας.
Έχει συμβάλει στην ανάδειξη της Κοιλάδας των Μουσών, του ανατολικού Ελικώνα και του “θεϊκού” ποταμού Ολμειού.