Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Δ. Αλιάρτου - Θεσπιέων: Ολοκληρώθηκε η παιδική χαρά Πέτρας - Ακολοθούν και οι υπόλοιπες



Ξεκίνησε το έργο της κατασκευής παιδικών χαρών του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», προϋπολογισμού 211.000,00 ευρώ, που αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών.

Οι παιδικές χαρές που θα ανακατασκευαστούν θα ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές ασφάλειας και θα αδειοδοτηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται και η έναρξη κατασκευής σε Υψηλάντη, Ευαγγελίστριας, Αλιάρτου (Μαλάκι), Θεσπιών, Μαυρομματίου καθώς και εμπλουτισμού των υφιστάμενων παιδικών χαρών με νέα όργανα.

Οι κατασκευές, οι ανακατασκευές και ο εμπλουτισμός οργάνων γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες και τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ. Οι εργασίες και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στις εν λόγω παιδικές χαρές βασίστηκαν στις γενικές αρχές σχεδιασμού με σκοπό την πιστοποίηση και λειτουργία τους και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την προμήθεια δαπέδων ασφαλείας, οργάνων παιδικής χαράς και αστικού εξοπλισμού.

Ο Δήμαρχος δήλωσε «ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των παιδιών μας και τους εξασφαλίζουμε ασφαλείς και όμορφους χώρους, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Τίποτα δεν είναι πολύ για τα παιδιά μας, τους οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να τους δίνουμε ότι τους ανήκει»