Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Αιφνίδια αλλαγή στην άφιξη του Αγίου Φωτός

Antenna News
Πώς θα φτάσει το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.



Το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα το μεταφέρει από το Τελ Αβίβ δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπως συνηθίζεται και όπως ήταν προγραμματισμένο και φέτος, αλλά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Από εκεί, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ιδιωτικό ελικόπτερο στο «Ελ. Βενιζέλος», για να παραληφθεί από τα αεροσκάφη που θα το μεταφέρουν στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η αλλαγή αυτή, σχετικά με την άφιξη του Αγίου Φωτός, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε εκκλησιαστικούς κύκλους.

Η ελληνική αποστολή για το Άγιο Φως, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, έφτασε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Μετά τη λήξη της τελετής αφής, περίπου στις 2:30, η ελληνική αντιπροσωπεία θα πάει στο Πατριαρχείο, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας. 

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στις 18.30 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.