Σάββατο, 20 Απριλίου 2019

Εκδήλωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη ΛιβαδειάΟ Δήμος Λεβαδέων διοργανώνει την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 , ώρα 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγοςενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Νομοθετικές Εξελίξεις και Επενδυτικές Προοπτικές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – ΑΠΕ”.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δικηγόρος κ. Νικόλας Πίτσος, Δ.Ν. (FU-Berlin), Μέλος του Δ.Σ. Δ.Σ. του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εγγυήσεων Προέλευσης (Δ.Α.ΠΕ.ΕΠ. Α.Ε. πρώην Λ.ΑΓ.Η.Ε. Α.Ε.), ο οποίος θα ενημερώσει τους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για όλες τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο κ. Πίτσος θα αναλύσει θέματα όπως: ο ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ και η χρηματοδότησή του, οι πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ και η συμμετοχή τους στις ανταγωνιστικές διαδικασίες του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, τα πράσινα πιστοποιητικά ενεργειακού μείγματος, την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Οδηγία για την “Πράσινη Ενέργεια”, τον Νόμο 4513/2018 για τις Ενεργειακές Κοινότητες και τις προοπτικές συνεργασίας Δήμων και τοπικών επιχειρήσεων στα πλαίσια της αλληλέγυας οικονομίαςαλλά και σύγχρονες μορφές επενδυτικών εργαλείων, εθνικών και ευρωπαϊκών με βάση κυρίως την ανάγκη για επενδύσεις σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας.