Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΔΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 16 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΘ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

(Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.)

Στοιχεία επικοινωνίας: 6944743524, 6974534859

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το 16ο Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησαν τους νόθους και τους εργοδότες μέσα στα Συνδικάτα!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι



Στις 22 και 23 Μάη πραγματοποιήθηκε το 16ο Συνέδριο του ΕΚΘ, το πρώτο συνέδριο Εργατικού Κέντρου στην Ελλάδα που πραγματοποιείται μετά τα όσα τραγελαφικά και εκφυλιστικά φαινόμενα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ (παρουσία νόθων και εργοδοτών, μπράβων, ανθρώπων της νύχτας και αστυνομίας). Φαίνεται όμως πως δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους και η «παρέα» του κ. Δημητρίου συνεχίζει στη ίδια ρότα.

Σε μια κακοστημένη παράσταση με κοινή γραμμή και μοιρασμένους ρόλους, οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού νομιμοποίησαν τη νοθεία και την εργοδοσία μέσα στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος κατά την πρώτη μέρα του Συνεδρίου.

Δεκάδες εκλεγμένοι με τις ταξικές δυνάμεις αντιπρόσωποι, μέλη ΔΣ Σωματείων και εργαζόμενοι της περιοχής έδωσαν από νωρίς το πρωί το «παρών» στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου και απαίτησαν με πανό και συνθήματα: «Έξω οι νόθοι από το ΕΚΘ – Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα».

Αντιμετωπίσαμε τόσο τις προβοκάτσιες που επιχείρησαν να στήσουν, όσο και την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλλουν με την παρουσία της Αστυνομίας στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας!

Οι ταξικές δυνάμεις πέτυχαν να μη μοιραστούν κάρτες σε «αντιπροσώπους» Σωματείων για τα οποία υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις όπως:

Σωματείο Aluminco, όπου ψήφισαν 7 από τους 8 διευθυντές της εταιρείας!

Συνδικάτο Πλαστικών, όπου υπήρχε συμμετοχή διευθυντών στις αρχαιρεσίες καθώς και πλαστογραφία υπογραφών εργαζομένων οι οποίοι ουδέποτε ψήφισαν σε αυτό!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όπου υπήρχε πλαστογραφία υπογραφών εργαζομένων οι οποίοι ουδέποτε ψήφισαν σε αυτό καθώς και εκτεταμένες διπλοψηφίες!

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας νομιμοποίησης των αντιπροσώπων οι παρατάξεις ΣΑΕΚΕ (ΠΑΣΟΚ), ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ), σε κοινή γραμμή πλεύσης, αναγνώρισαν μόνο την ύπαρξη των 7 διευθυντών της Aluminco («κόβοντας» όμως μόνο έναν αντιπρόσωπο και όχι όλο το Σωματείο) ενώ υπερψήφισαν για τη συμμετοχή των υπολοίπων, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο για τη συμμετοχή της εργοδοσίας με τη φυσική της παρουσία μέσα στα Συνδικάτα και νομιμοποιώντας την εκτεταμένη νοθεία σε σωματεία-«μαϊμού».

Ενδεικτικό της πρόθεσής τους να πάνε μέχρι τέλους τη νοθεία και τον εκφυλισμό, ήταν η προσπάθειά τους να αποκλείσουν τη ΔΑΣ από την εφορευτική επιτροπή! Συγκεκριμένα, ενώ ο συνδυασμός μας είχε καταθέσει ξεχωριστή υποψηφιότητα για αυτό το όργανο από τις 18/5/19, ο πρόεδρος του ΕΚΘ κατέθεσε αυθαίρετα ενιαίο ψηφοδέλτιο!

Μετά την προσέλευση των νόθων «αντιπροσώπων» και των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν με τις πλάτες της εργοδοσίας, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ αποχώρησαν από τις διαδικασίες του Συνεδρίου!

Δυστυχώς και πλέον επίσημα το Εργατικό Κέντρο Θήβας, γράφοντας ακόμη μία μελανή στιγμή στην ιστορία του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής μας, μετονομάστηκε σε «Εργοδοτικό Κέντρο Θήβας» με την ευθύνη να βαραίνει τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Δημητρίου, την παράταξη του την ΣΑΕΚΕ, καθώς και τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΑΣΚ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Είναι στο χέρι μας να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Τίποτα δε χάθηκε, όλα είναι αναστρέψιμα. Αρκεί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οι εργάτες της περιοχής μας που βιώνουν στο πετσί τους την εργοδοτική τρομοκρατία δουλεύοντας 12ωρα για τα κέρδη των λίγων, με καθημερινό σακάτεμα λόγω των εργατικών «ατυχημάτων», με πετσοκομμένους μισθούς και χωρίς εργασιακά δικαιώματα, πρέπει και μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις διαδικασίες.

Να αποτινάξουμε από τον σβέρκο μας αυτούς που πάνε χέρι – χέρι με τα συμφέροντα των αφεντικών μας. Που τους βλέπουμε να συνεργάζονται με μεγαλοεπιχειρηματίες και να σουλατσάρουν αγκαλιά με τους διευθυντές όταν έρχονται για επισκέψεις στα εργοστάσια. Γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, μόνο και μόνο για να κάνουν τα χατήρια της κάθε κυβέρνησης και της εργοδοσίας, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, ώστε να μπορεί πιο εύκολα και χωρίς εμπόδια η εργοδοσία να συνεχίζει το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας για να βγάζει μεγαλύτερα κέρδη.

Για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης προς όφελος των εργαζομένων θα πρέπει το επόμενο διάστημα με ακόμα μεγαλύτερη ορμή:

Να εμπιστευτεί ο κάθε εργαζόμενος τις δυνάμεις εκείνες που καθημερινά δίνουν μάχες, με κάθε κόστος απέναντι στην κυβέρνηση, την εργοδοσία και τα στηρίγματά τους στο εργατικό –συνδικαλιστικό κίνημα.

Να στηριχθούν οι ταξικές δυνάμεις μέσα σε κάθε Σωματείο της περιοχής, εκλέγοντας εργάτες στα όργανα διοίκησης και όχι τους ανθρώπους της εργοδοσίας.

Να δυναμώσουν τα ταξικά Σωματεία και να συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων.

Να συμβάλλουμε στην καλύτερη λειτουργία των Σωματείων, καταγγέλλοντας και αποτρέποντας νοθείες, παρανομίες και τη συμμετοχή της εργοδοσίας.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, βγαίνοντας από αυτό το Συνέδριο ελαφρώς ενισχυμένο παρά τις τεράστιες πιέσεις και την εκτεταμένη νοθεία, θα καταθέσουμε από σήμερα κιόλας τη δύναμη που μας έδωσαν οι εργαζόμενοι συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα που θα συνεχιστεί όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει στις ερχόμενες εκλογές.