Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Καιρός – εκλογές: Με μαγιό στις κάλπες;

NEWSIT


Ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός, σκονισμένος και βροχερός αυτή την εβδομάδα ενώ το Σαββατοκύριακο των εκλογών θα έχει εντελώς διαφορετική εικόνα.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, «η αφρικανική σκόνη, οι νοτιάδες, οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και οι χαμηλές ορατότητες το πρωί και το βράδυ θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού αυτών των ημερών».

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα προβλέπουμε αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και βόριεια, oι άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με πυκνότερες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και με κάποιες μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο και θα κυμανθεί στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες.

Την Πέμπτη όμως περιμένουμε μεταβολή του καιρού, καθώς έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει περισσότερες βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Βοριάδες στο Ιόνιο νοτιάδες στο Αιγαίο μέχρι 5 – 6 μποφόρ, θερμοκρασίες σε υποχώρηση.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα μεταφερθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου. Καλύτερος ο καιρός στις υπόλοιπες δυτικές και κεντρικές περιοχές αλλά από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε συννεφιά με τοπικές μπορείς κυρίως στα ηπειρωτικά και στα βουνά, οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που δεν πρόκειται να επηρεάσουν τους εκλογικούς ταξιδιώτες.
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο των εκλογών

Το Σαββατοκύριακο των εκλογών απ’ ότι φαίνεται ο καιρός θα βελτιωθεί. Περιμένουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και στις βορειότερες περιοχές, ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Ακούστε τον κ. Τάσο Αρνιακό