Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Σκληρή απάντηση Αναστασίου σε Παπαβασιλείου



Πριν ακόμα στεγνώσει η μελάνη του Δελτίου Τύπου – ευχαριστήριο προς τους Δημότες του Δήμου Θηβαίων, ήρθε να μας διαψεύσει για όσα αναφερθήκαμε η ανακοίνωση ενός μόνο εκ των συνδυασμών, ο Πολίτης στο Κέντρο, του αντιπάλου της Κυριακής κ. Παπαβασιλείου με αφορμή τις επαναληπτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Τα όσα αναφέρονται είναι ανάξια σχολιασμού και κριτικής. Την απάντηση σε αυτά την έδωσε ο Δημότης της Θήβας και όλου του Δήμου Θηβαίων στις 26 του Μάη και θα την ξαναδώσει σε λίγες μέρες. Μάλλον μόνο στα αυτιά του κ. Παπαβασιλείου δεν έφτασε ο θόρυβος από την μεγαλειώδη Νίκη μας.

Το ύφος και το ήθος της ανακοίνωσης αυτής δείχνει πασιφανέστατα τους στόχους του κ. Παπαβασιλείου αλλά και των υποβολέων του, οι οποίοι δεν εκφράζουν τίποτα άλλο παρά το πολύ παλαιοκομματικό τρόπο διεκδίκησης της ψήφου που μας θυμίζει τακτικές που έχουν καταδικασθεί από κάθε Δημοκράτη Πολίτη.

Είναι απορίας άξιον ότι δεν διδάχθηκαν από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών της 26ης του Μάη. Επιμένουν να στήσουν το ίδιο αποτυχημένο σκηνικό που τους οδήγησε σε συντριβή. Οι άνθρωποι που ευαγγελίζονται την μακρά και μεγάλη Ιστορία της πόλης μας ξέχασαν ή δεν διδάχθηκαν ποτέ το αρχαίο ρητό, «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού».

Έφταναν μόνο δυο μέρες για να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Η επιθυμία τους να οξύνουν και να πολώσουν το πολιτικό κλίμα και να οδηγήσουν σε εκτροπή από τα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού, μας αφήνει παντελώς αδιάφορους και δηλώνουμε ότι θα είναι μόνοι τους στον κατηφορικό δρόμο που επέλεξαν να ακολουθήσουν.

Ξέχασαν όμως κάτι. Ότι ο Πολίτης του Δήμου μας, οι Θηβαίες και οι Θηβαίοι γνωρίζουν πολύ καλά όλους μας. Μας ξέρουν χρόνια. Γνωρίζουν ποιοι είμαστε και ποιοι είναι οι Ικανοί να σηκώσουν το βάρος της πόλης και των χωριών μας και να τα οδηγήσουν Μαζί σε ένα δημιουργικό Αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Δηλώνουμε απλά την λύπη μας και ότι παραμένουμε πιστοί στον αγώνα μας και την προσέγγιση του Δημότη με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπό του.

Συνεχίζουμε όπως και από την πρώτη στιγμή και διατυμπανίζουμε σε όλους τους τόνους το πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας το οποίο είναι απαραίτητο για να βγάλουμε την πόλη μας και τον Δήμο μας την επόμενη μέρα έτοιμο και δυνατό για να λύσει τα προβλήματα του παρόντος και για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Με απόλυτο σεβασμό στην λαική ετυμηγορία, κάτι που είναι ξένο στον κ.. Παπαβασιλείου και τους συνεργάτες του, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να οδηγήσουμε τον Δήμο μας, την Θήβα και τα χωριά μας εκεί που τους αξίζουν, είναι όμως προσβολή για τις Θηβαίες και τους Θηβαίους, για την ίδια τη Δημοκρατία ο Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θηβαίων να καθυβρίζει ουσιαστικά το 50% των Δημοτών που επέλεξαν το Συνδυασμό μας, καλώντας τους »έστω και τώρα να πάρουν τη σωστή απόφαση΄΄.

Εμείς καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν κατά συνείδηση, τους καλούμε την επόμενη Κυριακή να στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους εκπροσώπους τους χθες.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων
Γιώργος Αναστασίου