Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Bοιωτία: Επιχείρηση σκραπ δηλητηρίαζε το περιβάλλον


Ο προσωρινά υπεύθυνος μιας εταιρείας διαχείρισης scrap συνελήφθη χθες το πρωί στην περιοχή του Αγίου Θωμά του Νομού Βοιωτίας για παράβαση του «Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος».

Μετά από έλεγχο των Αστυνομικών Περιβαλλοντικής Προστασίας διαπιστώθηκε πως ο πακιστανικής υπηκοότητος 30χρονος συλληφθείς, μέσα σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο δύο στρεμμάτων, είχε αποθηκευμένα στο έδαφος παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα ρυπασμένα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), τμήματα αυτοκινήτων υπό διάλυση, αμαξώματα αυτοκινήτων, κινητήρες, οικιακές συσκευές, μεταλλικοί σωλήνες, μεταλλικά καλώδια και διάφορα άλλα μέταλλα, όλα διάσπαρτα στο έδαφος και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Από τον παραπάνω έλεγχο προέκυψε πως η επιχείρηση η οποία δεν είχε καν την προβλεπόμενη από το Νόμο άδεια και μόλυνε εκτεταμένα το περιβάλλον επιτρέποντας σε υγρά τοξικά απόβλητα, (μηχανέλαια κλπ), να χύνονται στο έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα μέτρα πιο πέρα από την εγκληματική δραστηριότητα της παράνομης επιχείρησης, υπάρχουν καλλιέργειες, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα προϊόντα που παράγουν.

Ο συλληφθείς ήδη σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.