Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΚΕΔΕ: «Όχι» στις απολύσεις από δήμους



Κατηγορηματικά αντίθετο στις όποιες απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Kατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ τάχθηκε ομόφωνα κατά των απολύσεων και υπέρ της κινητικότητας των εργαζομένων στους δήμους , ενώ θα ζητήσει άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να της εκθέσει τις απόψεις του, αλλά και να ενημερωθεί για τις θέσεις της.

«Πιστεύουμε σε μια δημόσια διοίκηση ευέλικτη, αποτελεσματική και λειτουργική. Θα πρέπει, όμως, να γίνει κατανοητό ότι δεν θα αποκτήσουμε ξαφνικά και ευέλικτη και αποτελεσματική διοίκηση και ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λογικές οριζόντιων περικοπών. Μιλάμε για ανθρώπους, για υπαλλήλους και όχι για ψυχρούς αριθμούς», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης.

Ο κ. Ασκούνης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της αυτοδιοίκησης στις όποιες απολύσεις στους δήμους, προκρίνοντας τις μετακινήσεις από δήμους και περιφέρειες με πλεονάζον προσωπικό σε άλλους στους οποίους σημειώνονται ελλείψεις.