Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Τα σκουπίδια είναι χρυσός



«Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων». Αυτόν τον τίτλο φέρει το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι καταγγέλλουν ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας που αφορά στη διαχείριση απορριμμάτων.
Μέσα από συνεντεύξεις περιβαλλοντολόγων, ακαδημαϊκών αλλά και πολιτικών αναδεικνύονται oι σκανδαλώδεις παρεμβάσεις της Ευρώπης, ο ύποπτος ρόλος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ στο σκάνδαλο των σκουπιδιών.

Ειδικοί επιστήμονες βάσει της εμπειρίας τους εξηγούν πως η δημιουργία ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων θα σημάνει αυτομάτως την αύξηση των δημοτικών τελών. Καταγγέλλουν ότι οι ολίγοι και εκλεκτοί εργολάβοι διαμορφώνουν εκ νέου την επαγγελματική τους ατζέντα λόγω των ανύπαρκτων δημοσίων έργων, στρέφοντας το βλέμμα τους στον τομέα της διαχείρισης σκουπιδιών, με σκοπό να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη. Επίσης, τονίζουν πως θα προκληθεί τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και θα δημιουργηθούν ακόμη χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στους δήμους.
Το μεγάλο φαγοπότι