Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από αίτημα των Βοιωτικών αγροτών – παραγωγών βάμβακος, σας απευθύνω την επιστολή με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο Νομό μας από τον καθορισμό της τιμής του βαμβακιού.
Ενώ η εμπορική αξία του βαμβακιού, κυμαίνεται φέτος στα 30-32λεπτά/κιλό,στην Βοιωτία, οι παραγωγοί θα λάβουν 27λεπτά/κιλό, σε αντίθεση με τους παραγωγούς της Λάρισας όπου θα λάβουν 31λεπτά/κιλό, και Τρικάλων 32λεπτά/κιλό. Το γεγονός αυτό μόνο πλήγμα μπορεί να προκαλέσει στον αγροτικό πληθυσμό, ειδικά σήμερα που το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί και χρήζει προστασίας και υποστήριξης .
Στα πλαίσια της εύρυθμης συνεργασίας των αγροτών και των εκκοκιστών βάμβακος, για τη ενδυνάμωση και την υποστήριξη της παραγωγής επιβάλλεται να επανεξεταστεί η απόφαση για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των εκκοκκιστηρίων των ενώσεων, ώστε ν΄ ασκούν καθοριστική παρέμβαση στην διαμόρφωση της τιμής και να υπάρχει εξομοίωση της εμπορικής αξίας του προϊόντος με τις ισχύουσες τιμές στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η συνδρομή μου όταν χρειασθεί προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αυτονόητη                                           ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ