Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΝΑΒ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για την ανάπτυξη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας

Η οικονομική κρίση που ζούμε δημιουργεί νέα δεδομένα για τον επιχειρηματικό κόσμο και οι επιχειρήσεις καλούνται να σχεδιάσουν την ανάπτυξή τους στο νέο πιο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Με βάση λοιπόν τα νέα δεδομένα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δουν την ανάπτυξή τους με καινοτόμο τρόπο, μέσω της ανάπτυξης της εξωστρέφειάς τους. Η ανάπτυξη των εξαγωγών μπορεί και πρέπει να είναι η ισχυρή και υγιής βάση ανάπτυξη πολλών σημαντικών επιχειρήσεων της Βοιωτίας, οι οποίες με τη σειρά τους θα δώσουν θετική αναπτυξιακή ώθηση σε πολλές άλλες μικρότερες επιχειρήσεις που συνδέονται μαζί τους ως προμηθευτές, υπεργολάβοι κλπ. Η ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας θεωρώ ότι αποτελεί το αντίδοτο στην οικονομική κρίση και την ύφεση που διατρέχει την ελληνική οικονομία.
Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, το Επιμελητήριο και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βοιωτίας, με την τεχνοκρατική υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Νομαρχίας Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ), ως τοπικοί φορείς, ως τοπικοί κοινωνικοί εταίροι, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε εκείνο το αναπτυξιακό πλαίσιο για να δώσουμε γόνιμο έδαφος όπου οι επιχειρήσεις της περιοχής μας, θα δράσουν αναπτυξιακά για την δική τους κερδοφορία και τελικά στην συμβολή τους στην ευημερία όλων .
Εμείς ήδη προχωρήσαμε . Δημιουργούμε στο διαδίκτυο – internet, το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
Ο στόχος της προσπάθεια αυτής, αξιοποιώντας το Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας που υπογράψαμε ως Βοιωτία με την Περιφέρεια του Jiangxi της Κίνας, με πληθυσμό 44 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Βοιωτίας με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της δημιουργίας ενός ισχυρού τόπου διαδικτυακής προβολής και επικοινωνίας των επιχειρήσεων.
Το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ αποτελεί σημαντικότατη καινοτομία σε επίπεδο χώρας και όχι μόνο . Βρίσκεται ήδη σε πορεία σχεδιασμού με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης της υλοποίησης, τον Μάιο του 2010.
Καλούμε λοιπόν όλες τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Βοιωτίας, να συμμετάσχουν σε ΗΜΕΡΙΔΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17-3-2010 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβούλιου στο ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ στη Λιβαδειά, Φίλωνος 35-39, να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.