Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ασκηση Σεισμού στό Γυμνάσιο Σχηματαρίου

      Στις 26 Μαρτίου 2010  πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Σχηματαρίου προγραμματισμένη άσκηση σεισμού και εκκένωσης  κτιρίου , με σκοπό να διερευνηθεί ο βαθμός ετοιμότητας κυρίως μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών. Ασκήσεις από αυτές που πρέπει να γίνονται σε όλα τα εκπαιδευτικά κέντρα της σεισμογενούς χώρας μας.
Την άσκηση οργάνωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου κος Σπαντιδέας Θεοδόσιος  και συμμετείχαν συμβουλευτικά οι Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου  διαθέτοντας την ομάδα αντισεισμικής δράσης του Συλλόγου.
        Η άσκηση άρχισε με ολιγόλεπτη παρουσίαση του σεναρίου και υπενθύμιση των ενδεδειγμένων αντιδράσεων στο σύνολο των μαθητών , από μέλος της ομάδας των  Ε.ΔΥ.Σ.  , και συνεχίστηκε στις τάξεις με σενάριο σεισμικής δόνησης , μέτρα αυτοπροστασίας , εκκένωση κτιρίου , προώθηση μαθητών σε χώρους καταφυγής και λήψη παρουσιών.
       Το επίπεδο κρίθηκε ικανοποιητικό  , και εντοπίστηκαν κάποια ασθενή σημεία τα οποία πρόκειται να τεθούν υπ΄όψιν του διευθύνοντος  , και παράλληλα θα γίνουν προτάσεις για τα κατάλληλα μέτρα.
    Οι Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου έχουν θέσει εγγράφως στην διάθεση των διευθυντών των σχολείων της περιοχής τα εκπαιδευμένα μέλη τους , για συμβουλευτική ή υλική βοήθεια στα σχέδια της αντισεισμικής προστασίας των σχολείων , και έχουν γνωστοποιήσει  την δηλωμένη αμέριστη υποστήριξη των φορέων όπως του  ΟΑΣΠ , και της Πολιτικής Προστασίας ,  αλλά και γνωστών καθηγητών ή ερευνητών σεισμολόγων , και συμβουλευτικά αλλά και στην διεξαγωγή των ασκήσεων , ώστε αυτές να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην μέγιστη προστασία των μαθητών.
    Η αρχή έγινε με το Γυμνάσιο Σχηματαρίου.
    Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του Γυμνασίου κο Σπαντιδέα   καθώς και τους καθηγητές για την βοήθεια και κατανόηση αλλά και για το ενδιαφέρον τους για την ασφάλεια των μαθητών τους  ,  και να τους βεβαιώσουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους , όχι υποκαθιστώντας τον θεσμικό τους ρόλο αλλά βοηθώντας τους στο δύσκολο έργο τους.
Η ομάδα  αντισεισμικής δράσης  του Συλλόγου