Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Μιχάλης Καρχιμάκης: Δεν θα απεμπολίσουμε το δικαίωμα των κοινοτικών ενισχύσεων

Θα δοθεί μάχη για να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας, τόνισε  ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Καρχιμάκης, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του γ.γ. της Περιφέρειας, Αθ. Καρούντζου, με φορείς του νησιού.
  «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη μας, να στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι είμαστε με τους πολλούς που παράγουν και όχι με τους λίγους που ασυδοτούν. Αυτή είναι σταθερή πολιτική μας κατεύθυνση. Και βεβαίως δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε ολίγον από 'δώ και ολίγον από 'κεί. Αυτά τα φαινόμενα για μας είναι τελειωμένα. Γιατί αυτή η λογική προϋπέθετε και τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος. Θα συγκρουστούμε με αυτά τα φαινόμενα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δοκιμάσει την πορεία του πολιτικού συστήματος γιατί η κρίση στο πολιτικό σύστημα και στην αποτελεσματικότητά του προήλθε από τις λογικές τις αδιαφάνειας, της διαφθοράς, της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης που εμπόδισαν τις ψυχές και τις συνειδήσεις των ανθρώπων με αποτέλεσμα να μην πιστεύουν σε τίποτα. Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα και να βάλουμε τάξη.
Όπως είπε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα εντείνει τους ελέγχους του στην αγορά και σε πολλές περιπτώσεις θα δρα από κοινού με άλλες υπηρεσίες, όπως η ΥΠΕΕ για καλύτερα αποτελέσματα».
Ο υφυπουργός, πάντως, ξεκαθάρισε πως στο θέμα της διεκδίκησης κοινοτικών ενισχύσεων η χώρα μας θα πάει με μία κοινή γραμμή είτε οι δικαιούχοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είτε όχι.
Το δικαίωμα των ενισχύσεων που δίδονται σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. δεν θα το απεμπολίσουμε είπε, γιατί αφορά σε ποσά 3 δισ. ευρώ, θα διαπραγματευτούμε για όσο περισσότερα γίνεται. Από εκεί και πέρα, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα υπάρξουν εθνικές πολιτικές ώστε συγκεκριμένα κίνητρα και ενισχύσεις να φθάσουν στα χέρια αποκλειστικά και μόνο εκείνων, τόνισε ο κ. Καρχιμάκης.