Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Δήλωση Μιχάλη Γιαννάκη για τη ΔΕΗ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την εξής δήλωση:

"Οι τελευταίες σπασμωδικές αποφάσεις του κυρίου Παπακωνσταντίνου, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την αρμόδια Υπουργό και την Διοίκηση της ΔΕΗ, απαξιώνουν την επιχείρηση χωρίς ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών δυσχερειών.

Αντίθετα, δημιουργούν τραγικές συνέπειες για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
Καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τις αποφάσεις της για την ΔΕΗ, μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρία, της οποίας η ομαλή λειτουργία είναι μέγιστης οικονομικής και εθνικής σημασίας.
Καλούμε, ταυτόχρονα, τους εργαζόμενους και την Διοίκηση της ΔΕΗ να αντιμετωπίσουν τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς και τις λανθασμένες επιλογές με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, με προσεκτικές και ρεαλιστικές προτάσεις να συμβάλουν στην προσπάθεια της κοινωνία για έξοδο από την οικονομική κρίση.
Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τους επικινδύνους ερασιτεχνισμούς της σημερινής κυβέρνησης και την καλούν να συναισθανθεί τις ευθύνες της για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας."