Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ζητούν την συνδρομή Παπούλια


Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών σε συνεδρίασή του την 19η Μαρτίου 2010
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
Να απευθύνει επιστολή με το κάτωθι περιεχόμενο προς την υπό το Δήμαρχο Θηβαίων Επιτροπή Αγώνα και δι’ αυτής να αποσταλεί προς τους:
Κ.κ Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, Αρχιεπίσκοπο, Πρόεδρο της Βουλής, Υπουργό και Υφυπουργό Περιβάλλοντος, με κοινοποίηση προς τους Βουλευτές, Νομάρχη και πολιτευτές του Νομού μας.

« Μετά την πρόσφατη πάνδημη συμμετοχή του Θηβαϊκού λαού στο Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο της 12ης Μαρτίου 2010, θεωρούμε υποχρέωση μας, με ευθύνη της υπό το Δήμαρχο Θηβαίων Επιτροπής Αγώνα, να μεταφέρουμε τον ομόφωνο λαϊκό ξεσηκωμό των Θηβαίων και το εκπεφρασμένη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και λειτουργία του σχεδιαζόμενου εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή της Θήβας, στους πολιτικούς μας ταγούς και τους διοικούντες την Ελληνική Πολιτεία.
Πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος διαβούλευσης όσον αφορά τα τεράστια προβλήματα περιβάλλοντος που η περιοχή μας αντιμετωπίζει (βλ. Ασωπός, διαχείριση υδάτινου δυναμικού, ατμοσφαιρική ρύπανση, μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα κλπ).
Οποιαδήποτε προσπάθεια εκ του πλαγίου αδειοδότησης (παραγωγή ενέργειας) επιβαρυντικών στο περιβάλλον εγκαταστάσεων θα μας βρεί αρνητικά τοποθετημένους και αποφασισμένους να αντιδράσουμε με οποιοδήποτε τρόπο.
Δεν είμαστε ταραχοποιοί, ούτε κινούμεθα από κομματικά, οικονομικά ή άλλα συμφέροντα.
Το μόνο που θέλουμε είναι να εξασφαλίσουμε ανθρώπινους όρους διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας.

Αυτή την ελάχιστη επιθυμία μας ζητούμε και απαιτούμε από το επίσημο Ελληνικό Κράτος να τη σεβαστεί, όπως το Ελληνικό Σύνταγμα επιβάλλει.
Σε κάθε περίπτωση έχουμε συνταγματικό και ιστορικό καθήκον έναντι της ζωής και της υγείας των επερχομένων γενεών να προστατέψουμε με όλα τα μέσα τους φυσικούς όρους διαβίωσης , χωρίς μόλυνση, ρύπανση και καρκίνο.
Αυτό είναι το ιδανικό μας και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε.
Με την πεποίθηση ότι και η επίσημη Ελληνική Πολιτεία από τα ίδια ιδανικά διαπνέεται αναμένουμε την αποφασιστική συνδρομή σας στον αγώνα μας.»
Εκ’ της Διοικησεως
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ