Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Κατ. Μπατζελή: «Θα αναπτύξουμε Ελληνικό μοντέλο

Κατ. Μπατζελή: «Θα αναπτύξουμε Ελληνικό μοντέλο για την αγροτική ανάπτυξη και την διατροφική πολιτική»
«Η Ελλάδα, προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να συγκροτήσει το δικό της «μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης και διατροφικής πολιτικής», τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας στο συνέδριο της εφημερίδα International Herald Tribune στην Αθήνα. Όπως είπε, το μοντέλο θα εδράζεται στους πυλώνες της πράσινης ανάπτυξης, της μεσογειακής διατροφής και της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

«Η αγροτική οικονομία έχει ανάγκη από ρήξεις με τις «κακές» πρακτικές του παρελθόντος», τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η κα Κατερίνα Μπατζελή επαναβεβαίωσε ότι προωθείται η δημιουργία Ειδικού Αμοιβαίου Αγροτικού Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων για την αγροτική οικονομία και τις επιχειρήσεις, ενώ για το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» σημείωσε ότι «υπολείπεται πολύ των πραγματικών αναγκών. Αυτό συνεπώς που προέχει είναι η σωστή και η ισορροπημένη κατανομή μεταξύ των πολιτικών που θα επιφέρουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας», επισήμανε.