Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας για το Νοσοκομείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 4ης ΜΑΪΟΥ 2011, συζήτησε κατά προτεραιότητα το υπ’ αριθ. 8 θέμα της ημερησίας διατάξεως το οποίο αφορούσε την πορεία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών εν όψει των συντελούμενων αλλαγών στον Τομέα της Υγείας.
Κατά τη συζήτηση παρευρέθησαν και έλαβαν το λόγο οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Αριάδνη Αγάτσα, Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, Βασίλειος Τόγιας και Μιχαήλ Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ψυχογιός. Επίσης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαππα, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας κ. Σεραφείμ Ζήκας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ. Κων/νος Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κ. Δημ.Δημητρίου, Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θήβας, Εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων της πόλεως και πλήθος κόσμου.
Μετά από ενημέρωση που έγινε από το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών κ. Χρήστο Κουρούνη, το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Θηβών κ. Δημήτριο Κυριάκου, το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Θηβών και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Γεωργακόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Γ.Ν. Θηβών κ. Παπαπέτρου και εκτεταμένη διαλογική συζήτηση που επακολούθησε, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Θηβών, αλλά και γενικότερα ο χώρος της Υγείας, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Νικολάου Σπυρίδωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Μειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Αντ.Τουλουμάκου και Λαζ. Κολιγιάννη
ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΑΠΑΙΤΕΙ:
Α) Την πλήρη αναβάθμιση του Γ.Ν.Θηβών, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου Νοσοκομείου, που εξυπηρετεί τις επιτακτικές και αυξημένες ανάγκες μιας πολυπληθούς περιοχής από την οποία διέρχεται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, με μεγάλο εργατικό δυναμικό, έδρα Στρατοπέδου, Γυναικείων Φυλακών και Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών.
Β) Την κάλυψη του Γ.Ν. Θηβών σε Επιστημονικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό.
Γ) Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποσών των ασφαλιστικών φορέων προς το Γ.Ν. Θηβών.
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΕΛΕΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΡΕΝΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΝΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΙΧΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΔΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΙΤΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΧΑΤΖΙΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΚΟΥΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Το παρόν ψήφισμα συνυπογράφεται και από τους Εκπροσώπους των Συλλόγων κ.λ.π. Φορέων της πόλης που παρευρέθησαν στην συνεδρίαση.