Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Στο ΥΠΕΚΑ με αγρότες η Βάσω Τσόνογλου για τα φωτοβολταϊκά

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κο Π. Χαυγιαρόπουλο και αρμόδιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών είχε με πρωτοβουλία της στο γραφείο του η Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη και εκπροσώπους αγροτών από την περιοχή των Βαγίων Θηβών.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει από την υπερφόρτωση των γραμμών του δικτύου που διέρχονται από την περιοχή των Βαγίων.
Η Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την εξεύρεση λύσεων προς εξυπηρέτηση των αγροτών που ήδη, προσδοκώντας στην αύξηση του συνεχώς συρρικνούμενου αγροτικού εισοδήματος, συμμορφούμενοι στο στο νόμο 3851/2010 και δαπανώντας αξιόλογα ποσά έχουν προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την έγκριση των όρων σύνδεσης κι εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε αγρούς τους στην περιοχή πλησίον των Βαγίων.
Ο εν λόγω Σύμβουλος ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι είναι θέμα χρόνου και από κοινού με την ΔΕΗ η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την υπερφόρτωση του δικτύου παροχής ρεύματος.
Επιπλέον, τόνισε ότι ήδη σχεδόν οι 50% εκ των υποβληθεισών αιτήσεων των αγροτών έχουν ήδη εγκριθεί και διαβεβαίωσε ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ είναι να ωφεληθούν όσο το δυνατό περισσότερο αιτήσεις, ώστε να ικανοποιηθούν και οι αγρότες.
Τέλος, δεσμεύθηκε για νέα συνάντηση ευθύς ως θα περατωθούν οι σχετικές τεκμηριωμένες εκθέσεις της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ για την κατάσταση των δικτύων.