Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Απειλεί με παραίτηση ο Λοβέρδος

Στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε πριν από λίγο τον ευατό του ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος!
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας δήλωσε σε κατηγορηματικό ύφος ότι "σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση... Σε κάθε περίπτωση θέτω τον αυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού".
Ο υπουργός Υγείας είναι της άποψης ότι το Μνημόνιο δεν πρέπει να το υπογράφει μόνο ο πρωθυπουργός αλλά να υπάρχει συναίνεση του πολιτικού κόσμου.
Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε σε αυστηρό ύφος ότι το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και πρότεινε τις επικαιροποιήσεις του μνημονίου να τις υπογράφει όλο το υπουργικό συμβούλιο και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Λοβέδρος είπε επίσης με νόημα ότι "ενοχικές στάσεις και αμφισημίες δεν χωράνε", στρέφοντας με έμμεσο τρόπο τα βέλη του εναντίον συναδέλφων του, που είναι απολύτως υπάκουοι...
Η δυσαρέσκεια του υπουργού Υγείας για τον οικονομικό έλεγχο που ασκείται στο χαρτοφυλάκιό του από τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι γνωστή.
Οι συνέπειες που έχει προκαλέσει αυτή η κατάσταση έχουν σημάνει συναγερμό στο χώρο της Υγείας. Το θέμα των προμηθευτών και των  ελλείψεων στοιχειωδών υλικών στα νοσοκομεία είναι ανοιχτά.