Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην ιστορική βιομηχανία Πετζετάκις

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην ιστορική βιομηχανία Πετζετάκις καθώς τόσο ο βασικός μέτοχος όσο και οι ομολογιούχοι και οι εργαζόμενοι της εταιρίας στράφηκαν εναντίον της διοίκησης.
Χθες το απόγευμα συνεκλήθη έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, με πρωτοβουλία του προέδρου της εταιρίας και βασικού μετόχου κ. Γ. Πετζετάκι και με μοναδικό θέμα τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για εκλογή νέου Δ.Σ. Ο κ. Πετζετάκις ζήτησε, με βάση πληροφορίες, την παραίτηση των εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στις υποσχέσεις τους καθώς και εξηγήσεις για τη δραματική κατάσταση στην οποία περιήλθε η Πετζετάκις και τη μη υλοποίηση των αλλεπάλληλων υποσχέσεών τους. Μαζί του συντάχθηκε και ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων της εταιρίας στο Δ.Σ.
Το αίτημά τους απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. και έτσι ο βασικός μέτοχος, ο οποίος επιδιώκει, όπως όλα δείχνουν, να αναλάβει τα ηνία της εταιρίας, θα προσφύγει στις προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου 2190 για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου
Ο κ. Πετζετάκις ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης γιατί η βιομηχανία έχει φθάσει στα όρια της πτώχευσης, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και μήνες και τα λεφτά που είχε υποσχεθεί ο στρατηγικός επενδυτής (Javes) δεν έρχονται εδώ και έναν περίπου χρόνο.