Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα από την Θήβα!!!

Μνημόνιο – αντίσταση και αγώνας ήταν τα μηνύματα της συγκέντρωσης στην κετνρική πλατεία Θήβας για την Πρωτομαγιά.
«Φέτος είναι ακόμη πιο χειρότερα τα πράγματα, που θα χειροτερεύουν ακόμη με την τακτική της κυβέρνησης, με τις περικοπές σε βάρος όλων των εργαζομένων, γιατί οι περικοπές στο δημόσιο, θα έχουν συνέχεια και στον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό και προσπαθούμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο, προκειμένου να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση» τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου, διαβεβαιώνοντας για την συνέχεια του αγώνα, προκειμένου να σταματήσουν οι πολιτικές της κυβέρνησης και όλων των κυβερνήσεων της Ε.Ε, που με την τακτική τους οδηγούν τους πολίτες στην φτώχεια και την εξαθλίωση
«Αν δεν διαμαρτυρηθούμε και δεν φωνάξουμε δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα. Όλος ο κόσμος οφείλει να σταθεί δίπλα στα σωματεία για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές» υπογράμμισε, μιλώντας για όλα τα δεινά που έχουν οδηγήσει την χώρα και τους πολίτες στην σημερινή κατάσταση..
«Η Πρωτομαγιά είναι επέτειος που τονώνει σε όλους μας το αγωνιστικό φρόνημα αλλά και το πληγωμένο μας ηθικό, υπενθυμίζοντας μας τους αιματοβαμμένους αγώνες του εργατικού κινήματος. Μας υποδεικνύει τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία θα πρέπει να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες και τους αναχρονισμούς. Κανένας δεν έχει πλέον εξασφαλισμένο το μέλλον του και των παιδιών του. Σε αυτό το αδιέξοδο βρίσκουμε φώς στους συμβολισμούς της πρωτομαγιάς απ’ όπου αντλούμε θάρρος και κουράγιο. Ποτέ δεν εξέλειπαν από τους Έλληνες τα στοιχεία αυτά και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι ότι ούτε και τώρα θα μας λείψει για να παλέψουμε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε την ανόρθωση της χώρας μας σε υγιείς βάσεις» τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και προοπτικής προς όλους τους πολίτες .
«Η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής και μνήμης στους αγωνιστές, αλλά και στον Λάκη Σάντα που έφυγε από την ζωή. Παράδειγμα σύμβολο του ελληνισμού και της αντίστασης, της φιλοπατρίας και του εθελοντισμού. Μέρα με πολλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες και ιδιαίτερα στην κρίσιμη συγκυρία που έχουμε σε καθεστώς φτώχιας ανεργίας και κοινωνικής αδικίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε στα προβλήματα που μας έχουν προκύψει από την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος από την κρίση του τραπεζικού κεφαλαίου που θέλουν τα δικά τους προβλήματα να επωμιστούν οι εργαζόμενοι και ο λαός» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να αγωνιστούμε γιατί κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή και αυτό είναι το μέγα ζητούμενο Ενωμένος ο λαός θα δώσει πάλι την μάχη με τρόπο τέτοιο ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτέλεσμα με ανιδιοτέλεια, αγώνα και συσπείρωση».