Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων και επιχειρήσεων που έχει σχεδιάσει η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της Θήβας, από ημεδαπούς ROMA, οι οποίοι διαβιούν σε πρόχειρους καταυλισμούς, συγκροτήθηκε πρωινές ώρες σήμερα νέα επιχείρηση, κατά την οποία έγιναν 10 προσαγωγές και ερευνάται η συμμετοχή αυτών των ατόμων σε εγκληματικές ενέργειες, εντοπίστηκε ένας δραπέτης φυλακών και συνελήφθη εκ νέου και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο.


 το Σάββατο είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια επιχείρηση κατά  την οποία συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 21 και 26 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Πυρίου Θηβών, στην κατοχή των οποίων ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μια (1) αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 4,3 γραμμαρίων και δύο (2) ναρκωτικά δισκία. Επίσης στην κατοχή του πρώτου εξ’ αυτών ανευρέθηκε και κατασχέθηκε μια (1) φαλτσέτα, με μήκος λάμας 7 εκατοστών.
Από περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του κ Ανακριτή Θηβών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν δεκατρείς (13) τροχονομικές παραβάσεις.
Οι ειδικοί αυτοί έλεγχοι εντάσσονται σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, είναι στοχευμένοι και επαναλαμβανόμενοι σε διαφορετικό τόπο και χρόνο κάθε φορά.