Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Χαιρετισμός Δημάρχου Θηβαίων στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που έγινε στη κεντρική πλατεία της Θήβας, από το Εργατικό Κέντρο, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε είπε χαρακτηριστικά:
«Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πέραν του συμβολικού χαρακτήρα, έχει αποκτήσει και χαρακτηριστικά της παρέμβασης των εργαζομένων στα δρώμενα της χώρας μας. Είναι μια επέτειος η οποία τονώνει σε όλους μας το αγωνιστικό φρόνημα αλλά και το πληγωμένο μας ηθικό, υπενθυμίζοντας μας τους αιματοβαμμένους αγώνες του Εργατικού Κινήματος.
Μας παραδειγματίζει και μας υποδεικνύει τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία θα πρέπει να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες και τους αναχρονισμούς.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς είναι η πρώτη Πρωτομαγιά μετά τις άδικες περικοπές των μισθών και των συντάξεων αλλά και της συνεχούς φορολογικής επιβάρυνσης των χαμηλών εισοδημάτων.
Όλοι βρισκόμαστε σε καθημερινή περίσκεψη και ανησυχία για το μέλλον του καθενός μας ξεχωριστά αλλά και της χώρας μας συνολικά. Κανένας δεν έχει πλέον εξασφαλισμένο το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του. Σε αυτή την δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθαμε ιδιαίτερα κατά τον τελευταίο χρόνο αχτίδα φωτός και διέξοδο βρίσκουμε στους συμβολισμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τους οποίους θα αντλήσουμε και το απαραίτητο θάρρος και κουράγιο.
Ποτέ δεν εξέλειπαν από τους Έλληνες τα στοιχεία αυτά και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι ότι ούτε και τώρα θα μας λείψουν για να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε, για να κατακτήσουμε την ανόρθωση της χώρας μας σε υγιείς βάσεις.
Με τις σκέψεις αυτές και ο Δήμος Θηβαίων αποτίει φόρο τιμής στους ανά τους αιώνες εργαζόμενους αγωνιστές και στέλνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής προς όλους τους πολίτες.
Ας γίνει η Εργατική Πρωτομαγιά ο φάρος για την πρόοδο και την ανάπτυξη που τόσο έχουμε ανάγκη.
Χρόνια Πολλά, καλό μήνα».