Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ ΟΤΑ


Η παράταση του μνημονίου μέχρι το 2015 και τα νέα συμπληρωματικά αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν, θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.
Η νέα μείωση εισοδημάτων, η περικοπή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η νέα φορολογική επιδρομή αλλά και το ξεπούλημα των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Δ.Ε.Κ.Ο. και της Δημόσιας περιουσίας, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνία και υπονομεύουν την ίδια την πορεία της χώρας.
Για το Δημόσιο και τους εργαζόμενους σ’ αυτό, τα νέα μέτρα σημαίνουν διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, νέες περικοπές εισοδημάτων, μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης και το νέο μισθολόγιο, νέα φορολογικά βάρη, απολύσεις, περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μείωση του εφάπαξ, διάλυση των Ταμείων, αύξηση του ωραρίου εργασίας κ.λ.π.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε. και άλλους κοινωνικούς φορείς, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις παρεμβάσεις μας, μπροστά στην καταιγίδα των νέων αντιλαϊκών μέτρων που η Κυβέρνηση, σε συντονισμό με την Τρόικα, προωθεί.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, ημέρα Σάββατο, στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις και νέα γενική απεργία αμέσως μετά.
Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 11.00 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Στα συλλαλητήρια αυτά καλούνται να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι από τους γύρω Νομούς.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα καλύψει τις σχετικές δαπάνες μετακίνησης. Για το λόγο αυτό τα Νομαρχιακά Τμήματα πρέπει να έλθουν σε επαφή με τα αντίστοιχα Εργατικά Κέντρα, ώστε να μισθωθούν τα αναγκαία λεωφορεία.
Τα Νομαρχιακά Τμήματα πρέπει να μας ενημερώσουν, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.