Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Επαγγελματίες και πολίτες της Θήβας προειδοποιούν προς κάθε κατεύθυνση…

Ν. Στρατέλος: «Τελικά και ανίκανοι είναι και επικίνδυνοι…»
Χ. Χαρατσής: «Οι κυβερνώντες είναι ανεπαρκείς, για να κυβερνήσουν την Ελλάδα …»
Οργή, αγανάκτηση και πολύ θυμός στην Θήβα μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων από όλες τις ηλικίες με κοινό χαρακτηριστικό τον όρκο για κοινό ξεσηκωμό.

Ιδιοκτήτες καφετεριών και ταβερνών χαρακτηρίζουν «παραλογισμό» την αύξηση του ΦΠΑ στις επισιτιστικές υπηρεσίες, όχι μόνο σε βάρος τους και των καταναλωτών, αλλά κυρίως σε βάρος της χώρας, που θα πάψει πλέον να αποτελεί τουριστικό προορισμό, λόγω της ακρίβειας.
Επαγγελματίες και πολίτες εκφράζουν με τα χειρότερα λόγια την αγανάκτησή τους για τους 300 της βουλής και προειδοποιούν προς κάθε κατεύθυνση …
«Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη από αυτούς που μας κυβερνούν» δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, κάνοντας λόγο για «καταστροφικά μέτρα».
«Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο κόσμος αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Αυξάνουν τα καύσιμα, δεν κερδίζουν τίποτα, αυξάνουν τα τέλη, πάλι δεν κερδίζουν τίποτα, φρόντισαν το μέτρο με τις αποδείξεις και τώρα αδυνατούν να επιστρέψουν φόρους που αναλογούν στους πολίτες. Κακώς πληρώνουμε κυβερνήσεις και βουλευτές , αφού τα μέτρα είναι εισαγόμενα, καθώς οι δικοί μας είναι ανίκανοι να λύσουν τα προβλήματά μας. Ας μείνουμε με την τρόϊκα και ας εξοικονομήσουμε τα χρήματα από αυτούς που τελικά και ανίκανοι είναι και επικίνδυνοι» τονίζει σε έντονο ύφος ο εκπρόσωπος των εμπόρων, καλώντας τους 300 να βγούν στην αγορά, πράγμα που δεν τολμούν, αφού «γνωρίζουν πως όλα αυτά που κάνουν είναι εγκλήματα» προσθέτει, προειδοποιώντας πως «θα υπάρχουν αντιδράσεις».
«Ο κόσμος, που εμείς βιώνουμε καλύτερα καθημερινά, βράζει σε καζάνι έτοιμο να εκραγεί και δυστυχώς οι συνέπειες για τους 300 θα είναι δυσάρεστες Τα όποια μέτρα έρχονται δεν ωφελούν σε τίποτα, δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν τίποτα» υπογραμμίζει, αναφερόμενος στους χιλιάδες «αργόμισθους» του δημοσίου, που παραμένουν στις θέσεις τους, εξυπηρετώντας «συγκεκριμένες καταστάσεις», σε αντίθεση με τους μικρομεσαίους, συνταξιούχους και όσους εργαζόμενους έχουν απομείνει, από τα απανωτά λουκέτα στα εργοστάσια..
«Συνεχιζόμενη και εξοντωτική» χαρακτηρίζει την πολιτική κυβέρνησης και τρόϊκα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χ Χαρατσής, μιλώντας για την απόγνωση εκατοντάδων – χιλιάδων επιχειρήσεων και 400.000 εργαζομένων σε αυτές.
«Δεν διαχειριστήκαμε την εξουσία και σαφώς δεν φέρουμε ευθύνη για το σήμερα. Αυτοί όλοι που κυβέρνησαν που διόρισαν κομματικούς φίλους που πλούτισαν παράνομα, που λήστεψαν το κράτος χωρίς καμία συνέπεια, σήμερα υποθηκεύουν το μέλλον τω ν παιδιών μας» δηλώνει ο κ. Χαρατσής, υποδεικνύοντας αλλάξει αμέσως τακτική, όπως ακριβώς έχουν κάνει οι ανταγωνίστριες χώρες στον τουρισμό (Τουρκία – Γαλλία κ.α), ορίζοντας τον ΦΠΑ στο 5-6%.
«Αυτό είναι το σοσιαλιστικό πακέτο, που έταξαν στον λαό και τον συνταξιούχο» υπογραμμίζει, υπενθυμίζοντας την επανειλημμένη βοήθεια που έχουν ζητήσει οι μικρομεσαίοι , προκειμένου να κρατηθούν ζωντανοί, για την οποία όμως όλοι αδιαφόρησαν.
«Οι κυβερνώντες είναι ανεπαρκείς, για να κυβερνήσουν την Ελλάδα» δηλώνει κατηγορηματικά, προειδοποιώντας πως ο κλάδος τους «δεν θα εμείνει απαθής».
Ήδη ετοιμάζονται για έκτακτη γενικ΄’η συνέλευση, προκειμένου να δηλώσουν «στάση πληρωμής προς το δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς και δήμους».
«Αν οι 300 αντιπροσωπεύουν μεγάλα τραστ και θέλουν να εμείς να κλείσουμε, για να πα΄ρουν εκείνοι την αγορά, τότε ορθώς πράττουν, όμως να θυμούνται πως είμαστε κι εμείς εδώ» καταλήγει, φέρνοντας εκατοντάδες παραδείγματα συναδέλφων του και συμπολιτών του, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο έλεος των τραπεζών, καθώς αδυνατούν να «βγάλουν πέρα» ακόμη και την καθημερινότητα…