Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΔΕΠΟΔΑΘ: Συνάντηση για την κοινωνική ευθύνη

Την 1η Ιουνίου 2011 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε, στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου στη Θήβα μετά από πρόσκληση της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, συνάντηση με φορείς και ενεργούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής ευθύνης της επιχείρησης, στα πλαίσια της διαδικασίας που ονομάζουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ συνίσταται στην ουσιαστική συμμετοχή των φορέων & ενεργών πολιτών, τόσο στην ενημέρωση για τον σχεδιασμό και τη δράση της επιχείρησης, όσο και στην παρακολούθηση των έργων.
Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται στην δυνατότητα των πολιτών, μέσα από μια θεσμοθετημένη διαδικασία, να έχουν ενημέρωση στον σχεδιασμό της επιχείρησης και πρόσβαση στην λειτουργία των έργων της.
Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν στους παρισταμένους κάποια γενικά στοιχεία που αφορούσαν την λειτουργία και τους στόχους της επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα αναλύθηκε ο σχεδιασμό της, ο οποίος αφορά κυρίως την ενασχόλησή της με τις Λοιπές Κατηγορίες Αστικών Αποβλήτων (κτηνοτροφικά, αγροτικά, λυματολάσπη, αδρανή υλικά).
Η προαναφερόμενη διαδικασία προσδοκούμε ότι - με την συνεργασία των φορέων και των ενεργών πολιτών - θα επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον και δίνοντας την απαιτούμενη ώθηση & δυναμική, θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ορθότερη αντιμετώπιση και επίλυση των χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής μας.