Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κυβέρνηση προς αντάρτες: Ψήφος εμπιστοσύνης η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο να προσδώσει στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης παρά το γεγονός οτι "βράζει" η κοινοβουλευτική ομάδα και αυτό φάνηκε ήδη από την Πέμπτη με την επιστολή των 16 οι οποίοι ζητούν να συζητηθεί σε όλα τα όργανα του κόμματος. (διαβάστε την είδηση)
'Ηδη σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους υπογράφοντες την επιστολή, Θωμάς Ρομπόπουλος, δήλωσε ευθέως οτι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εαν έρθει ως ένα άρθρο! Το ίδιο άφησε να εννοηθεί με συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή ο Αθανάσιος Λιντζέρης.
Οι "υποψήφιοι" για καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έχουν κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις τους και αυτό που απαιτούν είναι να δοθούν εξηγήσεις για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Δηλαδή να γίνει απολογισμός εφαρµογής ενός χρόνου του Μνηµονίου, να αναλυθεί το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα, τα πρόσθετα µέτρα που θα ληφθούν το 2011 και αν γίνει συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις.
Οι βουλευτές:
Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Κώστας Καρτάλης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Κουρουµπλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ∆ηµήτρης Λιντζέρης, Αθανασία Μερεντίτη, Εκτορας Νασιώκας, Ολγα Ρενταρή, Βασίλης Τόγιας, Θωµάς Ροµπόπουλος, Νικόλας Σαλαγιάνης, Μιχάλης Τζελέπης, οι οποίοι συνυπογράφουν το κείµενο των 16, υποστηρίζουν πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου δεν πρέπει να γίνει µε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ούτε να ψηφιστεί ως «άρθρο 1», αλλά να ακολουθηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση, παρά το γεγονός οτι δίνει δραματικούς τόνους σε όσα συμβαίνουν και όσα πρέπει να συμβούν σπεύδει να καθησυχάσει τους βουλευτές υποστηρίζοντας ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κανονισµό της Βουλής και δεν θα ακολουθηθεί για το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα η συγκεκριµένη διαδικασία.
Σε µια προφανή προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, έγινε γνωστό ότι θα συγκληθεί άµεσα ο ΚΤΕ Οικονοµίας, µε τη συµµετοχή τουλάχιστον πέντε υπουργών (Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ραγκούσης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Λ. Κατσέλη, Α. Λοβέρδος). Η συνεδρίαση θα γίνει µάλλον την Τρίτη το πρωί και κατά τα φαινόµενα θα µετάσχει το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Θα προηγηθεί (∆ευτέρα) συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου. Και εκεί αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ακούγονται ονόματα υπουργών, όπως της κας Κατσέλη, οι οποίοι αντιδρούν έντονα στις απαιτήσεις της τρόικας για την κατάργηση των κλαδικών συµβάσεων.