Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ



9 ΙΟΥΝΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
η βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας προς όφελος των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και του μεγάλου κεφαλαίου, δεν έχει τέλος.
Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, προωθείται νέα καταιγίδα α-ντιλαϊκών μέτρων ,περικοπών ,αύξησης φόρων, ιδιωτικοποιήσεων ,απολύσεων και περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που εξήγγειλε η κυβέρνηση ήρθαν να βάλουν την ‘’ταφόπλακα’’ στην όποια προοπτική μπορούσε να ελπίζει η Ελληνική κοινωνία
Ετοιμάζεται εκποίηση της δημόσιας περιουσίας , κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα αύξηση των έμμεσων φό-ρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής ει-σφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ.
Παράλληλα προβλέπεται το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και των Δημοσίων Υπηρεσιών και μάλιστα μέσα από τη σύ-σταση ιδιωτικού φορέα που θα ελέγχει η ίδια η Τρόικα!!!
Το νερό(ΕΥΔΑΠ ) το ρεύμα ( ΔΕΗ), ο ορυκτός πλούτος ( ΛΑΡΚΟ ),η ΕΑΒ, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. είτε απαξιώνονται είτε ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.
Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική ,που έχει οδηγήσει μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού στην φτώχια και την εξαθλίωση , χωρίς ελπίδα και προοπτική παρά μόνο για τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των λεγόμενων «αγορών» ,τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι διαφωνούν, διαμαρτύρονται και αντιστέκονται με κάθε τρόπο.
Γι΄αυτό την Πέμπτη 9.6.2011 η ΓΣΕΕ μαζί με τις ομοσπονδίες των εργαζόμενων στίς ΔΕΚΟ και των υπό εκποίηση επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου. έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.
Το Ε.Κ.Θ με κεντρικό σύνθημα «ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ» καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζικό και ενωτικό αγώνα, όπως και όλους τους Έλληνες πολίτες να συστρατευτούν και να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ